Društvo i ekonomija

Promo

23. 12. 2022. 06:00 0

Praznici su stigli u "Našu priču"!

Kompanija Linglong, globalni proizvođač pneumatika, pred novogodišnje praznike obradovao je posetom štićenike "Naše priče" - decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju. Prednovogodišnju atmosferu najavio je Leao, maskota zrenjaniske fabrike guma koja je u Srbiju stigla iz daleke Kine. Ovaj veseli lavić došao je punih ruku poklona za sve mlade iz "Alternative" i "Naše priče", koji se nalaze u sastavu Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Most.

Inače, centar Most obezbeđuje usluge psihološkog savetovanja i produženog stanovanja za žrtve nasilja i mlade koji se osamostaljuju, kao i ličnog pratioca dece. Centar je zadužen i za prihvatilišta za osobe bez krova nad glavom, kao i one koje žive od milostinje prolaznika, "Sigurnu kuću", "Alternativu" i "Našu priču" - boravke za mlade sa poteškoćama u razvoju.

Susretu kompanije Linglong i korisnika centra, prisustvovali su i čelnici iz Gradske uprave, gradonačelnik Simo Salapura sa svojim predstavnicima. Goste su dočekali zaposleni u "Našoj priči", rukovodilac boravka Ana Čkonjević i stručni radnik Frosina Pantoš, kao i direktorka Centra Most - Nevena Montresor.

U druženju je učestvovalo 46 dece i odraslih iz Naše priče i Alternative, a srećne novogodišnje praznike poželeo im je i lično direktor Linglong International Europe, Džao Hongtao, kao i kolege iz Sektora za administraciju i ljudske resurse. Svi zajedno su sa korisnicima centra obišli prostorije za boravak, gde su podeljeni pokloni koji su izazvali opšte veselje.

U Kini, zemlji gde je davne 1975. godine osnovan Shandong Linglong Tire Co, Ltd. svetski proizvođač guma, fokusiran na najnoviju tehnologiju okrenutu prirodi i očuvanju okoline - postoji mudra izreka o sreći: Velika sreća dolazi s neba; mala sreća dolazi od čoveka.

S tim na umu, predstavnici kompanije Linglong, odlučili su da ulepšaju jedan dan osobama kojima je osmeh uvek dobrodošao. Nakon obilaska i dodele poklona, ostatak susreta protekao je u sjajnoj atmosferi i druženju.

Linglong kompanija koja svoje poslovanje opisuje kao odgovorno i energično, od samog starta se trudi da doprinese okruženju u kojoj posluje, te će i ubuduće organizovati akcije u korist svih članova zajednice, čiji je i ona član sa svojih 630 zaposlenih iz Zrenjanina i okoline.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati