Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

08. 12. 2022. 21:25 4

Nezavisnost REM ugrožava ova vlast

Članica Saveta REM-a Juditu Popović izjavila je za N1 da je vlast u Srbiji zaslužna za ugrožavanje nezavisnosti Saveta Regulatornog tela za elektronske medije. Ona je navela da se ne oseća ugroženo, kao i da je današnja sednica bila "potpuno nepotrebna i potpuno ishitrena".

Podsetimo, Savet Regulatornog tela za elektronske medije saopštio je da obustavlja rad. Razlozi za takvu odluku su, kako je saopšteno, "brojni", ali se ističe da su, "kulminirali činjenicom da je poslednjih dana ozbiljno ugrožena nezavisnost u radu i njihova bezbednost". Nakon što na konkursu dozvolu nisu dobile televizije N1 i Nova S, dalje se navodi da su "pritisci kojima je REM izložen mogu uporediti sa direktnim pozivanjem na linč cele institucije i pojedinaca u njenom sastavu".

- Ugrožena je nezavisnost REM-a, ali je pogrešna adresa. Pogrešna je adresa da su to civilni sektor, opozicione stranke i nezavisni mediji. Vrlo dobro se zna ko ugrožava nezavisnost REM-a, a to je prevashodno ova vlast - istakla je Popović.

Dodala je da je sednica Saveta regulatornog tela za elektronske medije održana u 19 časova, da se glasalo se telefonskim putem, i da je većina odlučila da se obustavi rad od petka.

- Ja se ne osećam ugroženo i smatram da je sednica bila potpuno nepotrebna i ishitrena. Na kraju krajeva, kada se priča o nezavisnosti REM-a, treba da se dobro prostudira situacija, a ne da se jednim pamfletom obrati javnosti tako jedna ugledna institucija - ocenila je Popović.

Ona je navela da je sednica zakazana i održana u veoma kratkom vremenskom roku, kao i da je odluka o štrajku REM-a usvojena sa sedam glasova za, i dva glasa protiv.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati