Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

02. 12. 2022. 16:39 0

Kancelarija Svetske banke u Srbiji podržava akciju "Žene su zakon"

Ministar privrede Rade Basta je tokom sastanka sa direktorom kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikolom Pontarom istakao da je potrebna podrška akciji "Žene su zakon", te je pomenuta kancelarija ponudila analizu Svetske banke o zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama koja bi mogla biti od koristi za taj projekat.

Basta je tokom sastanka ukazao na kontinuiranu podršku i pomoć, znanje i iskustvo koje Svetska banka bezuslovno pruža Ministarstvu privrede i istakao neophodnost unošenja izmena u dosadašnji regulatorni okvir, posebno u segmentu koji se odnosi na transparentnost sistema za građane, navodi se u saopštenju ministarstva privrede.

Ministar je skrenuo pažnju na akciju "Žene su zakon" koju je do sada podržalo 430.000 građana i zatražio podršku kancelarije Svetske banke u sprovođenju ovog projekta, a Pontara je pozdravio rešenost Baste da napravi zaokret po pitanju transparentnosti i potvrdio da Svetska banka deli njegov entuzijazam za pitanja rodne ravnopravnosti.

Pontara je ponudio nalaze analiza Svetske banke o zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama koje bi mogle biti od koristi za akciju Žene su zakon, i istakao je dobru saradnju sa Ministarstvom privrede u projektu Konkurentnost i zapošljavanje, aktivnostima stručnog usavršavanja u oblasti korporativnog upravljanja u javnim preduzećima i finansiranju prioritetnih reformi u oblasti poslovnog okruženja.

Naveo je da je od izuzetnog značaja da se nastavi saradnja uz Bastino vođstvo i predloge.

Basta je naglasio da je za Srbiju od izuzetne važnosti da zadrži mlade ljude i omogući im sve neophodne uslove da u svojoj zemlji nastave da žive, stvaraju porodicu, uspešno rade i ulažu.

- Ništa nam ne znače obuke, projekti, napredne tehnologije, ukoliko nemamo radnu snagu koja želi da ostane u Srbiji. Stoga bih voleo vašu podršku u tome da srpsku decu zadržimo u Srbiji - poručio je Basta i dodao da je neophodno fokus staviti i na zelenu agendu jer ona predstavlja budućnost Srbije.

Pontara se složio sa agendom ministra srpske privrede i zacrtanim ciljevima, te potvrdio rešenost Svetske banke da ga na svakom koraku u njegovim inicijativama i podrži, obezbedi ekspertsku i analitičku podršku, kao i druge, brže ostvarive oblike saradnje.

Sagovornici su se složili da će nastaviti da kroz redovan kontakt i sastanke precizno definišu i trasiraju aktivnosti u dogovorenim oblastima buduće saradnje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati