Društvo i ekonomija

[ Izvor: Telegraf.rs ]

29. 11. 2022. 11:01 0

Božićni post je počeo, a riba skuplja za 30 odsto

Božićni post je počeo, a iako se tokom njega skoro svih 40 dana može jesti riba, pitanje je da li će porasti i potražnja za njom. Njena cena na pojedinim mestima skočila je za čak 30 odsto, pa se poslednjih meseci slabije i kupuje. Trenutna cena šarana je 800, dok pastrmka košta 700 dinara za jedan kilogram, a za oslić je potrebno izdvojiti od 450 do 550 dinara.

- Nama je proizvodnja ribe poskupela i očekivano je da dođe do poskupljenja u maloprodajama. Sada imamo situaciju da ljudi koji su kupovali po 40 kilograma sada kupuju pod dvadeset - kaže Rada Pantelić i dodaje da su i cene voća i povrća ove godine skočile u odnosu na prethodnu.

Slične cene su i na pijaama u Subotici. Po kilogramu, tamo girice koštaju između 600 i 850 dinara, pastrmka 780, a šaran oko 700. Skuša i tolstolobik su povoljniji - koštaju 430 dinara po kilogramu, štuka iznosi 600, a najskuplji je smuđ sa 1.450 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati