Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Danas ]

27. 11. 2022. 19:45 22

Policija slikala lične karte ljudima koji kampuju ispred Vlade (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova legitimisali su ove nedelje pripadnike ekoloških protesta koji su postavili šatore ispred Vlade Srbije.

Kako se vidi sa snimka, policajci su uzimali lične karte aktivistima i fotografisali ih, što su korisnici društvenih mreža primetili kao protivzakonito.

- Desetine pripadnika policija u centru Beograda sprečili da ekoloski aktivisti naprave kamp kao protest protiv Rio Tinta ispred Vlade Srbije (legitimisanja, ali nepoznato da li su hapsili) - piše u objavi korisnika Tvitera.

Podsećamo, nekoliko stotina građana okupilo se ispred Vlade Srbije na dan godišnjice prve blokade protiv rudarenja litijuma na poziv Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) koji tvrdi da kompanija Rio Tinto još uvek kupuje imanja u dolini Jadra, te da na ovaj projekat nije stavljena tačka.

Organizatori protesta su najavili da će ostati ispred Vlade Srbije do ispunjenja zahteva, nakon čega su počeli da postavljaju kamp.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati