Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

13. 11. 2022. 17:36 102

Šešelj: Rada Trajković bi mogla da prođe kao Oliver

Olivera Ivanovića su ubili i to ubistvo pripisali zvaničnom Beogradu. Nešto tako mogu da urade i sa Radom Trajković – da je postave za ministarku, likvidiraju i da optuže Beograd izjavio je u jučerašnjem jutarnjem programu TV Pink-a predsednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj.

Šešelj je juče na ovoj televiziji govorio o podnošenju ostavki od strane poslanika Srpske liste u kosovskom parlamentu. Kaže da Kurti sada hoće da zameni one koji su dali ostavke, ali i dodaje da "ne bi smeli da te Srbe unapred sumnjičimo".

- To što su se oni našli na Srpskoj listi govori da je u njih ulagano izvesno poverenje. Ne bih unapred bilo koga prozivao dok se ne desi da neko pristane na ta Kurtijeva primamljiva obećanja i eventualno novac - poručio je Šešelj.

Sa druge strane, kaže da je srpska političarka sa Kosova, Rada Trajković, izjavila da bi pristala da uđe u kosovsku vladu ukoliko joj se ispune uslovi.
- Sada je ona te uslove tamo iznela, da bi zamaskirala svoju ulogu - tvrdi Šešelj.

Nakon nedavne konferencije u Beogradu na kojoj je Trajković kazala da joj se preti, te da "prolazi golgotu" zbog svedočenja za ubistvo Olivera Ivanovića, Šešelj je u studiju TV Pink-a postavio pitanje – kakva joj to opasnost preti po život? Odmah zatim je ocenio da – "njoj preti slična opasnost kao što je pretila Oliveru Ivanoviću".

- On (Oliver Ivanović) je bio miljenik zapadnih sila. On je uhapšen od strane šiptarske vlasti, mada nikada nikakav zločin nije počinio – u to sam ubeđen. Trebalo je da mu se na taj način stvori oreol mučenika kako bi privukao Srbe da za njega glasaju. Nakon što je taj projekat propao, kada se videlo da mu ne mogu suditi, niti da Srbi imaju neke simpatije za njega, da mu je stranka propala, onda su ga ubili da bi to ubistvo pripisali zvaničnom Beogradu - kazao je Šešelj.
Kaže da "nešto tako mogu da urade i sa Radom Trajković".

- Da je postave za ministra, da je likvidiraju i da optuže Beograd. To je realna opasnost koja njoj preti. Ona ne smeta nikome ni u Srbiji, ni u srpskoj vlasti. Ona je toliko ofucana, kompromitovana da apsolutno nikakvu javnu vrednost ne predstavlja i zašto bi njoj neko radio o glavi. Ali, da bi pristala na Kurtijevu ponudu, u to sam potpuno siguran - poručio je Šešelj.

Ubrzo nakon jutrošnjeg gostovanja Šešelja, Rada Trajković se oglasila na Tviteru, navodeći da Šešelj "huška na ubistva".
- Predugo ovo zlo od čoveka huška na ubistva i zločine (i od toga je napravio karijeru) a da za to nikada nije adekvatno odgovarao - navela je Trajković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 102

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati