Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

13. 11. 2022. 14:19 10

"Račun mi ogroman, ništa nisam kupio"

Inflacija je uzela maha, i građani se sve teže nose s porastom cena, a prodavačice kažu da često ne stignu da zamene cene, s obzirom na tempo kojim se one menjaju.

O tome svedoči i iskustvo S.M. iz Pančeva koja je pre neki dan svratila u domaći market, da kupi kesicu kafe od 2 grama. Na stalku piše jedna cena - 24,99 dinara, međutim, kasirka je otkucala 26,99 dinara. Na drugom mestu, isti proizvod je sada skoro pa 30 dinara.

Ona kaže da je kiselo mleko platila 47 dinara, pred istek roka trajanja, i "oduševila se" cenom, dok bi joj ranije to bilo skupo. Građani Srbije većinski troše najviše novca na hranu, a poskupelo je gotovo sve - od mlečnih proizvoda preko meso do grickalica i slatkiša, kafe, sokova.

- Kesu pomfrita (1 kg) sam platila više od 400 dinara, cena ide od 410 do 470, zavisi gde kupujete, a do skoro je bila 200. O pirinču da ne pričam, jedna vrsta i marka je otišla na preko 1.000 dinara. Neverovatno je ovo što se dešava - priča S. M.

Poskupeli su i keksi, čokolade, a stigli su i novogodišnji ukrasi u domaće supermarkete. Cena? "Prava sitnica". Velike praznične kugle su 600 dinara, mali pojedinačni ukrasi za jelku po 300 dinara.

- Bio sam skoro sa suprugom u velikom trgovinskom lancu, kupili šta nam treba, a zapravo ništa, robe za tri dana. Kad smo došli na kasu, račun 9.000 dinara! - kaže B.G. iz Beograda i dodaje: "Da smo isto kupili u lokalnim radnjama, verovatno bi račun bio 100 evra". 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati