Društvo i ekonomija

[ Izvor: RTS ]

01. 11. 2022. 21:25 33

Brnabić o dronovima: Srušićemo svaku takvu letelicu

Premijerka Ana Brnabić rekla je za RTS da će sve bespilotne letelice koje budu registovane u blizini vojnih objekata biti srušene, što bi uradila i svaka druga zemlja.

Govoreći o naređenju predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića da se podignu "migovi 29" nakon što su uočeni dronovi koji su nadletali područje Merdara i okolinu Raške, premijerka kaže da je reč o pitanju bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji i generalno problemima koji postoje u pokrajini.
- Tačno je, bespilotne letelice su snimale jedan položaj u našoj Kopnenoj zoni bezbednosti i naše dve kasarne i mene je obavestio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije, on je dao nalog da se pojača policijska zaštita u vazduhu, tako da taj nalog sada stalan, trajan i on je na snazi i ostaće na snazi - rekla je Brnabić za RTS.

Ukoliko se ovakve stvari budu ponavljale mi ćemo svaku takvu letelicu da srušimo, kao što bi uradila svaka druga zemlja, dodala je premijerka.

Na pitanje znali se čije su to letelice, kaže da ne bi davala više više informacija.

- Moguće da će predsednik Vučić da razgovara o tome. Ministar odbrane Miloš Vučević će ukoliko gostuje na RTS-u pričati o tome - dodala je Brnabićeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati