Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

28. 09. 2022. 09:29 14

Mihajlović: Silovateljima nije mesto u medijima

"Serijskim silovateljima i nasilnicima nikada nije i neće biti mesto u medijima, jer mediji treba da budu partneri u borbi protiv nasilja nad ženama i devojčicama, a ne podstrekači istog", kaže za Danas Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike, povodom intervjua Informera sa osuđivanim silovateljem Igorom Miloševićem.

Prema njenim rečima, umesto što se mediji bave širenjem straha i panike radi senzacionalističkog izveštavanja, treba da otvore pitanja bezbednosti žena na javnim mestima i sprečavanja seksualnog napada na žene.

- Širenjem straha, čini se korak unazad za sav trud i rad koji smo do sada uložili kada je u pitanju bilo koja vrsta nasilja nad ženama i devojčicama. Pored zaštite i pružanja pomoći žrtvama nasilja, potrebno je raditi i sa počiniocima nasilja, da pokušamo da ih integrišemo u društvo, ali i rad sa najmlađima i edukacija građana i građanki šta je sve nasilje i kako u tim situacijama reagovati - objašnjava Mihajlovićeva.

Poručuje i da moramo da nađemo način kao društvo kako i na koji način da kontrolišemo i vršimo resocijalizaciju nasilnika.

- Ponavljam još jednom, pored registra nasilnika i pedofila, pored informacije da je nasilnik pušten na slobodu, ili da se brano sa slobode, važno je u zakonodavnom okvoru stvoriti uslove kontrole - zaključuje potpredsednica Vlade u izjavi za Danas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati