Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

16. 08. 2022. 10:14 13

Poljoprivrednici blokirali izlaz na auto-put

Poljoprivrednici, koji treći dan blokiraju brzu saobraćajnicu Kragujevac-Batočina, na raskrsnici u opštini Lapovo, kod naplatne rampe autoputa E-75, posle sinoćnih vesti o pregovorima u Vladi Srbije dodatno su blokirali izlaz na auto-put, koji je do ponedeljka bio otvoren.

- Mi ovde ostajmo dok ne čujemo dobre vesti od naših kolega iz Vojvodine i ostalih sa pregovora sa Brnabić i Nedimovićem. Sve je više traktora iz Batočine, Brzana, Lapova, Rače i Kragujevca ovde kod motela Straževica - kaže za N1 Milan Milošević, poljoprivrednik iz Rače.

Seljaci su u 9:40 nakratko otvorili put da vojni šleper sa dva vozila "Miloš" prođe pema Kragujevcu, a onda je opet sve blokirano.

- Ovde na 200 metara od auto-puta, na raskrsnici može da se kolima prođe starim putem od Lapova prema Brzanu i Jagodini. Saobraćajna policija radi korektno svoj posao, svaka im čast. Incidenata nije bilo. Sinoć su se u Beogradu predstavnici Vlade i uljara ponašali bahato, kako nam prenose naše kolege pregovarači - rekao je Jovan Golubović, poljoprivrednik i profesor srednje škole u Rači.

Poljoprivrednici na čvorištu brze saobraćajnice Kragujevac-Batočina i prilaza auto-putu Beograd- Niš, na području opštine Lapovo, odlučni su da drže pod blokadom ovu raskrsnicu, uz dodatnu radikalizaciju, u koordinaciji sa kolegama iz Vojvodine i Stiga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati