Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

15. 08. 2022. 18:00 2

Blokiran deo centra NS, odblokirani mostovi

Sedmi je dan protesta poljoprivrednika u Novom Sadu, a situacije i dalje neizvesna.

Poljoprivrednici su odblokirali Varadinski i Žeželjev most u Novom Sadu koji su sada prohodni za saobraćaj.

Pre toga je odblokirana Jevrejska ulica do Futoške pijace, a još uvek je blokiran Bulevar Mihajla Pupina.

Ratari čekaju ishod sastanka u Vladi Srbije, koji je počeo u 10 časova i još uvek nije završen. Ratari u Novom Sadu rekli su da ukoliko pregovori ne budu uspeli, blokade će se proširiti. To se upravo dešava. Situacija je u saobraćaju postala vrlo napeta.

Poljoprivrednik Radoslav Adamović kaže da ukoliko do 15 časova razgovori u Beogradu ne krenu "ispravnim putem" da će doći do radikalizacije protesta, a postoji i mogućnost blokade auto-puta.

- Dobio sam informaciju da je u toku ozbiljno trešenje prazne slame. Znači, ništa se ne dešava, prazma slama se istresa i ništa više. Zamajavaju tamo ljude i pokušavaju da nam kradu vreme kako bi uneli neku nesigurnost u naše redove. To se neće desiti. Ako to do tri sata ne bude krenulo nekim ispravnim putem, mi ćemo ozbiljno pojačati i blokade i krenućemo ozbiljnije u blokade. Oni ako misle da se igraju i dalje, neka probaju. Imamo planirane rute, ne mogu vam sada to sve otkriti, ali moraćemo još da radikalizujemo ovaj naš protest. Postoji mogućnost čak i blokada auto-puta, kaže Adamović.

Zbog blokade autobusi GSP-a su na pojedinim linijama zbog blokada promenili trase. Po izmenjenom režimu saobraćaju linije 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 12, 14, 60, 61, 62, 63, 64 i 69.

Ratari su danas na pregovorima u Vladi Srbije. Odlučeno je da na sastanak ide pet ratara, a predstavnik onih koji su na protestu u Novom Sadu biće Mile Slankamenac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati