Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

05. 08. 2022. 21:33 1

Obrazloženje REM - dodatna doza bahatosti

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) obrazložilo je odluku o izdavanju četiri dozvole za nacionalnu frekvenciju. REM objašnjava da je, pored toga što svi kandidati ispunjavaju uslove konkursa, produžio Pinku, B92, Hepiju i Prvoj dozvolu zbog njihovog prethodnog rada i ekonomske održivosti.

- Ako je nečim REM mogao da nas iznenadi nakon onih odluke da produži još osam godina dozvole komercijalnim televizijama, onda je to ovo obrazloženje. Mi još uvek ne znamo kako izgleda detaljno obrazloženje. Ovu odluku pokušavam da razumem kao deo jednog šireg društveno-političkog ambijenta i kao takva je nažalost očekivana i razumljiva - rekla je profesorka Fakulteta dramskih umetnosti i teoretičarka medija Ana Martinoli.

Bivši član Saveta REM Slobodan Cvejić kaže da je obrazloženje REM-a jedna "dodatna doza bahatosti".

- Ovde piše da ove četiri televizije doprinose medijskom pluralizmu. Pazite, vi birate iste i kažete - to je pluralizam. Tako da, ako mogu samo još malo da gurnu prst u oko i da iritiraju - kaže Cvejić.

On je prethodnu izjavu Olivere Zekić da se neće gledati minuli rad pri dodeli frekvencija, a da se upravo ovo sada navodi u obrazloženju REM-a, nazvao apsurdom.

- Ispada da ne samo da nismo gledali sve loše što su uradile ove televizije, a ima mnogo toga, već su čak sve to što su radile uzeli za dobro. Uskočila je sama sebi u usta ako je to ona pisala - naveo je Cvejić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati