Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 07. 2022. 17:17 19

Pink medijski rekorder po prihodima u 2021!

Završni računi za 2021. godinu su dobra prilika da se stekne slika kako rade elektronski mediji koji su u službi režima.

Šampion je Pink Željka Mitrovića. Potom slede Wireless medija Igora Žeželja i Minacord media koju čine K1 i Tanjug i iza koje stoje Željko i Jovana Joksimović i Manja Grčić.

Veliki prihod ima Kopernikus systems, koji za samo dve godine povećao prihod sa 13 na 36 miliona evra, ali ova kompanija osim vlasništva nad TV Prva i B92 ima i druge, nemedijske biznise.

Televizija Pink je nastavila rast prihoda i u 2021. godini dostigla iznos od 69,7 miliona evra, dok je dobit nakon oporezivanja iznosila čak 14 miliona evra! Iako RTS ima drastično veći prihod od TV Pink, čak 115 miliona evra, oni su prošlu godinu završili sa minusom od dva miliona evra?! Ova činjenica jasno govori o kvalitetu penzionera Bujoševića i svih njegovih saradnika.

Wireless media Igora Žeželja, o čijem je ugovoru govorila i javno ga pokazala Marinika Tepić, imala je u 2020. godini rast prihoda za čak tri puta! Sa 9 na 27 miliona evra. Ostvarena dobit bila je 4,8 miliona evra.

Veliko je iznenađenje Minacord media, koja je skoro duplirala prihod tokom 2021. i isti sad iznosi sedam miliona evra. Zanimljivo je da je na toliki prihod ova kompanija napravila 2,4 miliona evra, odnosno dobit joj je na nivou trećine ukupnih prihoda!

Na začelju ove kolone je Happy televizija, koja je ostvarila prihod od osam miliona evra, ali i gubitak od pola miliona evra. Ni Milomir G Marić, ni njegovi opskurni gosti nisu pomogli da ova televizija ne posluje sa gubitkom.

Sve u svemu, Željko Mitrović je i dalje neprikosnoven u ovoj vrsti posla i niko od konkurenata mu nije ni blizu. A neprikosnoven je i po uticaju na građane u korist Aleksandra Vučića. Mozda između ove dve stvari postoji i neka veza...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati