Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 07. 2022. 08:09 5

Za nevericu: Valy traži zatvor za predsednika sindikata "Sloga" jer je branio samohrane majke i udovice

Italijanska firma Valy doo Valjevo, koja posluje u okviru kompanije za proizvodnju čarapa i ženskog rublja “Golden Lady”, podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu “Privatnu krivičnu tužbu” protiv predsednika Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željka Veselinovića i zatražila da se on (Veselinović) osudi zatvorskom kaznom u trajanju od jedne godine, zbog istupanja u javnosti - piše u saopštenju "Sloga".

Dalje se navodi:

Valy tvrdi da je Veselinović svojim izjavama u javnosti, u svojstvu predsednika sindikata, imao nameru sa umišljajem da naruši poslovni ugled i kreditnu sposobnost te kompanije, a nakon njihove odluke 2021. godine da tehnološkim viškom proglasi 150 radnika u pogonima u Valjevu i Loznici, gde su bez posla ostale samohrane majke i udovice, a jedna radnica, majka troje dece je i preminula zbog pretrpljenog stresa.
Veselinović je u javnom istupanju rekao da “program rešavanja viška zaposlenih u fabrici „Valy“d.o.o. nije urađen po zakonu i da će sindikat stati iza otpuštenih radnica”, što se direktoru, Italijanskom državljaninu Karlu Mariotiju i njegovom zameniku Radomiru Vukajloviću očigledno nije dopalo, te u tužbi ističu i “da su kao strani investitori u Srbiji uložili novac za poštenu tržišnu utakmicu i da očekuju reakciju državnih organa”, što smatramo otvorenim pritiskom na sindikat, radnike, državu i pravosuđe.
Ako je kompanija Valy mislila da će ovom tužbom zaplašiti sindikat, predsednika i radnice koje su tužile firmu za otpuštanje, prekovremeni rad, preraspodelu radnog vremena i smanjenja broja plaćenih radnih sati, onda se prevarila.

Mi od tužbi za povredu radnih prava nećemo odustati. Jasno im poručujemo da smo spremni i da robijamo ako treba, ali nikada da “robujemo” onima koji umisle da su dolaskom u Srbiju i investicijama kupili i same ljude, odnosno radnice i radnike.
Jedva čekamo početak suđenja za koje ćemo se zalagati da bude javno, a Valy ovakvim besmislenim i nebuloznim tužbama jedino sam sebi narušava poslovni ugled, izaziva gnev radnika i podsmeh u poslovnom svetu - piše na kraju saopštenja "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati