Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 03. 2022. 07:00 12

Koga je Vučić poveo u propagandni voz?

Brzi voz od Beograda do Novog Sada svečano je pušten u rad, a prvi koji se provozao njime jeste, naravno, Aleksandar Vučić. Predsednik je još jednom iskoristio priliku da neposredno pred izbore zloupotrebi državne projekte i prikaže ih kao sopstvena dostignuća, iako su uz debelo kašnjenje finansirani iz džepa građana Srbije. Zna se da putovanja nisu zabavna ukoliko tu nije "ekipa", pa je Vučić ovoga puta poveo i svoje drugare.

Gde su kamere, tu je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Ovakav doživljaj i priliku da se fotografiše Vesić ne bi propustio ni za šta na svetu. Kasnije će Sićve kao pravi influenser svoje viđenje vožnje preneti i na društvene mreže, gde je najaktivniji.

Vesić je sa sobom poveo i dr Zorana Radojičića, kako bi se građani uverili da je Radojičić živ i zdrav, i kako ne bi zaboravili da je on (bar pro forme) gradonačelnik prestonice.

Vučić i Vulin jedan bez drugog ne mogu, jer jedino "zajedno mogu sve", pa je predsednik na žurku, odnosno vožnju poveo i njega, za svaki slučaj, jer ne zna se da li će biti potreban neko za zapaljive govore, a Vulin je u tome najbolji.

Osim toga, voz ide 200 km na čas, može da skrene s puta i ode pravo ka "Srpskom svetu", čije su granice poznate samo Vulinu. 

Zna se da ni voz, ni pruga nisu jeftini, a gde su pare tu je i ministar finansija Siniša Mali, koji po svemu sudeći služi da ovaj jedan voz pretvori u 24, nadamo se švajcarskih, a ne bugarskih.

Pored njega sedela je i Irena Vujović, ministarka za zaštitu životne sredine, jer voz je električni, znači služi da vazduh u Beogradu bude malo manje zagađen. I to malo je dosta, s obzirom na to da Beograđani redovno imaju najzagađeniji vazduh na svetu.

Neko bi rekao "najslađe za kraj", ali to ne može biti slučaj kada je u pitanju glavni propagandista vlasti Dragan J. Vučićević. Njegova uloga tokom vožnje jeste da za tih nešto više od pola sata, koliko navodno treba vozu da stigne iz Beograda do Novog Sada, napravi tekst u kome će se tvrditi da voz ne ide 200, nego 500 km na čas, kao čuveni metak vozovi iz Japana.

Što bi se reklo, u raju je lepo, ali u vozu je ekipa... Još malo...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati