Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 01. 2022. 17:51 8

Stefanović Mariću: Neću dozvoliti da se kalja ime oficira

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je "tek danas saznao da je Milomir Marić, na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, najgrublje vređao oficire, vojnike i vojni poziv uopšte" i poručio da "neće dozvoliti da se kalja ime onih koji Srbiju vole više od svega i koji se za nju bore svakog dana i noći, živeći za nju i njeno sigurno nebo i zemlju".

- Rekao je da su oficiri "primitivni ljudi", da "u vojsku idu najgluplji" i da "ko nije ni za šta ide u vojsku". Ovo su neoprostive uvrede za oficirsku i vojničku čast, za poziv koji je za naš narod najviša dužnost, kroz celu njegovu istoriju, pa i danas - rekao je Stefanović, u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, "hoću da podsetim Milomira Marića na heroje sa Košara, hoću da ga podsetim na Milana Tepića i Stojadina Mirkovića, na Milenka Pavlovića, na hiljade drugih vojnika, podoficira i oficira, ali i na njihove porodice koje je uvredio ovakvim gestom".

- Ovi ljudi su dali za Srbiju najvrednije što su imali - svoje živote, a od Srbije nisu tražili ništa zauzvrat - rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, "nedopustivo je da bilo ko vređa i nipodaštava naše vojnike i starešine, velike ljude i patriote, koji su davali i svoje živote kada je to bilo potrebno za odbranu otadžbine".

- Ovo je zemlja velikog Živojina Mišića, Radomira Putnika, Stepe Stepanovića, zemlja koja slavi ime svakog palog vojnika za našu slobodu danas. Ovo je zemlja čiju slobodu danas dugujemo svakom od njih, ali i svakom čoveku u uniformi koji danas stoji na snegu, dostojan grba Vojske Srbije i svoje zastave. Niko nema pravo da blati ime i čast srpskog vojnika jer su oni ponos svoje zemlje i svih njenih građana - istakao je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati