Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 01. 2022. 20:33 7

Sve nepravilnosti referenduma na jednom mestu (FOTO)

U gotovo svim mestima u Srbiji zabeležene su brojne, a negde i bizarne nepravilnosti nakon glasanja na referendumu o promeni Ustava. Nerealna izlaznost od 70 odsto, zatim 90 odsto glasova za promenu Ustava, prekrajani brojevi, narušavanje tajnosti glasanja - sve to je na Tviteru skupljeno na jednom mestu kako bi građani svojim očima mogli da se uvere na koji način na referendumu gotovo 60 odsto glasalo za promenu Ustava.

Na biračkom mestu u Beloj Palanci izašlo je neverovatnih 70 odsto upisanih glasa, odnosno njih 76, a gle čuda čak 60 je glasalo za promenu Ustava. S druge strane, na biračkom mestu u Loznici članovi biračkog odbora imali su problema da prebroje 30 glasova, pa su precrtavali brojeve na zapisniku.

Na biračkom mestu 66 u  Loznici upisano je da je izašlo 323, a zapravo prostom matematikom se dolazi do 227. I tu je gotovo dve trećine ljudi glasalo za promenu Ustava. U Novom Pazaru na biračkom mestu 22 izlaznost je bila 60 odsto, za je glasalo neverovatnih 154 glasača, a protiv samo 4.

Novi Pazar je po svemu sudeći bio okosnica prevare, jer na biračkom mestu 32 nije ni upisano koliko je birača glasalo za/protiv, dok je na BM 71 izašlo opet magičnih 60 odsto -  za i 55 protiv.


Ponovo u Novom Pazaru, ovoga puta na BM 87, došlo je do velikog muljanja, pa zapisnik izgleda kao da se dvogodišnjak igrao sa njim, a rezultat je naravno ubedljivo za promenu Ustava. Ni u Bosilegradu BM 4 nije ništa bolje, jer je izlaznost bila 70 odsto - 244 za i samo 40 protiv.


U Bujanovcu na BM 1 niko nije glasao od preko 1.300 birača, dok su u Raškoj dodali čak 1.773 glasača, ali su se na kraju setili da im fali isto toliko glasačkih listića...

U Raškoj na BM 9 je "glasalo" 101 odsto birača, a zatim je dodao na spisak njih 2.500, iako su dobili samo 330 glasačkih listića. BM 12 takođe u Raškoj imalo je problem s matematikom jer su dodali 2.300 glasača, a imaju samo 400 listića.


Ni BM 8 u Vranju ne zaostaje za Raškom jer imaju 4.177 glasača, a imali su samo 1.633 glasačka listića. U Špacu je izašlo 75 odsto birača i preko 90 odsto je glasalo za promenu Ustava.

BM 2 u Staroj Pazovi je posebno, jer tu izlaznost bila 67 odsto, dok je u svim drugim biračkim mestima bila normalna. U Tutinu BM 61, svi su došli da glasaju i svi su poništili listiće, a niko nije glasao.

Ovo je samo jedan mali deo sveopšteg montiranja i prevare, iz priloženog je jasno zašto su rezultati referenduma bili onakvi kakvi jesu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati