Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 01. 2022. 20:45 42

Jadni i tužni RTS pozvao ljude da zaokruže DA (VIDEO)

Radio-televizija Srbije još jednom je pokazala da nikako nije javni servis svih građana, već režimski medij koji isključivo radi za interes vladajuće strukture. Tokom jutrošnjih vesti, spikerka RTS-a je, govoreći o referendumu, namerno naglasila reč "da", i taj način indirektno pozvala građane da glasaju za promenu Ustava. Takođe, na svom sajtu RTS ceo dan poziva narod da zaokruži "da" na referendumu. Da nije tužno, možda bi nekome i bilo smešno...

- Građani Srbije sutra glasaju na referendumu. Izjašnjavaće se DA li su za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike - glasi skandalozna izjava spikerke u vestima, koja je naglasila reč "da".

Osim što indirektno i na manipulativan način sugerišu građanima da se izjasne za promenu Ustava, redakcija RTS-a na svom sajtu ceo dan prenosi izjave svojih gostiju iz emisija, a gle čuda, svi su za promenu Ustava.


RTS je još jednom pokazajao da je sramota za novinarsku profesiju, te je od javnog servisa, opet kao i devedesetih godina, postao bastilja režima i još jedan šraf u propagandnoj mašineriji SNS-a.

Tužno je videti u šta se protvorilo ono što bi trebalo da bude sinonim za objektivnost, tačnost, blagovremenost i istinitost. Nije ni čudo što novinari koji drže do sebe beže glavom bez obzira sa javnog servisa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati