Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 01. 2022. 16:34 6

SSP poziva građane da prijave pritiske i ucene

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu, obaveštava sve građane da u prostorijama stranke u ul. Branka Radičevića br. 18A/4 u vremenu od 17-19 časova ili elektronskim putem na mejl sspkragujevac@gmail.com mogu prijaviti sve funkcionere i druge nadređene, koji ih pod pretnjom raskida ugovora o radu na određeno vreme odnosno ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova i onemogućavanja napredovanja u službi, primoravaju da na predstojećim izborima glasaju za Srpsku naprednu stranku i druge političke organizacije koje su sa njom u koaliciji - navodi se u saopštenju GrO Stranke slobode i pravde Kragujevac.

- U poslednjih nekoliko meseci nam se obraća sve veći broj građana koji su izloženi pritisku da skupljaju kapilarne glasove ili da popune pristupnicu kako bi sačuvali svoje radno mesto. Takođe se zaposleni u državnim preduzećima, komunalnim preduzećima, institucijama, školama, često primoravaju da idu na skupove koje organizuje Srpska napredna stranka.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu će na osnovu prijava fomirati poseban registar u koji će biti upisivani takvi funkcioneri i drugi nadređeni, a sve kako bi se toj protivustavnoj i protivzakonitoj praksi stalo na put.

Građane štiti Ustav Republike Srbije kojim je nedvosmisleno propisano da su izbori slobodni, kao i da je glasanje tajno i lično i kojim je zabranjena diskriminacija, naročito po osnovu političkog ili drugog uverenja, pa je samim tim svaki vid posrednog ili neposrednog uticaja i pretnji gubitkom posla i onemogućavanja napredovanja u službi, flagrantna povreda Ustavom zagarantovanih prava građana.

Funkcioneri i drugi nadređeni, ovakvim uticajima vrše teži oblik krivičnog dela Povreda prava glasanja, za koje delo je Krivičnim zakonikom Republike Srbije zaprećena kazna zatvora od 3 meseca do 3 godine, kao i krivično delo Zloupotreba službenog položaja za koje delo je Krivičnim zakonikom Republike Srbije zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina. 

Obećavamo, svi koji sprovode ove radnje odgovaraće - stoji u saopštenju GrO SSP Kragujevac, koje je potpisao predsednik Dalibor Jekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ekskurzija nekad i sad

Zoran Živković [21.01.2022.]


Anketa

Koja vam je najlepša planina u Srbiji?

Rezultati

Video dana

Mačka deli plen