Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 01. 2022. 14:15 9

Sve dok ponižavate radnike, kod vas nećemo kupovati

Tvrdnja saopštenjem za medije iz kompanije Deleze Srbija da izmena minimalne stručne spreme za radnike na kasi neće uticati na zarade i da ima za cilj povećanje obima zaposlenosti i mogućnost prijave većeg broja kandidata na poziciju prodavca je besmislena, a osetiće je radnici koji su potpisali aneks ugovora i to u već februaru, u obračunu njihove januarske plate, u razlici koju je trebalo da dobiju nakon što je počela primena nove minimalne cena rada, kažu iz sindikata "Sloga".

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” im poručuju: Sve dok ponižavate radnike, mi u vašim trgovinama nećemo kupovati!

Naime, kasirima u ovoj kompaniji uoči nove godine je “iznenada i na brzinu” ponuđen Aneks ugovora o radu kojim im se zarada, od 1. januara ove godine obračunava sa prvim stepenom obrazovanja, odnosno samo sa osnovnom školom.

S obzirom na to da se u Srbiji radnici godinama unazad neumoljivo gaze i ponižavaju Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozvali su građane Srbije na bojkot kupovine u prodavnicama „Deleze Srbija“, u čijem vlasništvu su Maxi, Tempo i Shop & Go.

- Inače, građani Srbije su odlično prepoznali problem ponižavanja radnika i masovno se priključuju akciji bojkota kupovine, a pozivi “Sloge” na solidarnost sa radnicima Delezea se šeruju i dele na gotovo svim društvenim mrežama - kaže potpredsednik USS Sloga Pavle Heđeši.

On dodaje da je ponašanje prema srpskim radnicima više neizdržljivo i da zbog sramnog saopštenja kompanije treba još jače bojkotovati kupovinu u ovom trgovinskom lancu, jer je očigledno da njih interesuje samo profit, a ne i radnici, odnosno građani Srbije, koji se zahvaljujući neoliberalnoj politici naše vlasti tretiraju isključivo kao sredstvo i tržište za stvaranje brzog profita i legalno iznošenje novca iz Srbije.

- Ta praksa mora da prestane i na tome ćemo kao sindikat inistirati - kaže Heđeši.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati