Izbori 2024

[ Izvor: Insajder.net ]

23. 04. 2024. 11:33 12

Jovanović: Borba se nastavlja neizlaskom na tu "farsu" (VIDEO)

Ime Novog DSS-a neće biti u Beogradu sigurno na glasačkom listiću, rekao je Miloš Jovanović predsednik Novog DSS-a gostujući u Marker razgovoru. "Nema šta da se desi, ja sam to rekao znajući da ti pregovori koji su krenuli već kasno, pa smo mi kao opozicija, tada ujedinjena, prihvatili da 1. aprila odemo, mada je već slutilo na prvoaprilsku šalu, očigledno, videlo se da oni ne žele zapravo ništa da rade osim da kupuju vreme", rekao je Jovanović i dodao da se njihova borba nastavlja neizlaskom na tu, kako kaže, farsu.

- Nemam bolji izraz za njih osim da šibicare, kao što to često rade u međunarodnoj politici, pa sad skupu cenu plaćamo, i videlo se prosto da tu nema prostora za pomak. Oni su 1. aprila rekli da načelno prihvataju prva dva uslova, odmah da vam kažem, to su 1. aprila rekli, danas je 22. april, nema milimetra pomaka za ta prva dva uslova, prošlo je više od 20 dana - kaže Jovanović.

Kako objašnjav, treći zahtev koji se ticao objedinjavanja izbora u jednom danu gde, kako kaže, datum nije pominjan, odbili su.

- Ja sam hteo da se već tada odredimo svi zajedno da idemo u pravcu aktivnog otpora. Imali smo jednu finu strategiju, po prvi put su bili jedinstveni, ne samo političke organizacije koje su opozicija u Narodnoj skupštini, već i ljudi iz ProGlasa. I taj front bi se samo širio i mislim da bi to bilo jedino rešenje da se dođe do ozbiljne promene uslova i do izbora na jesen kada bi se zaista neke stvari mogle promeniti - objašnjava Jovanović.

On se osvrnuo i na sastanak između vlasti i opozicije, a na koji je došao američki ambasador Kristofer Hil.

- Oni (SNS) su tada pokazali da im je preča vlast, pa čak i po cenu poniženja sopstvene zemlje, pa su oni raspravljali pred Hilom, ambasadorom Evropske unije, bila je skoro cela Kvinta, ako sam dobro razumeo, mislim to su strašne stvari - smatra Jovanović.

Kako kaže, 17. aprila je Srbija protiv nasilja jasno rekla da 2. jun, kada će se izbori održati, nije opcija.

- Onda se dešava da Ana Brnabić izlazi 18. aprila, ničim izazvana, i kaže "evo, ja sada vaš treći zahtev prihvatam", ali to nije bio naš treći zahtev. Naš treći zahtev je u jednom danu izbori, i eventualno može 2. juna, ali da bi bilo 2. juna najkasnije može da se raspiše do 18. aprila. Da se raspiše do 18. aprila, a ne da se izađe pred medije i kaže sada prihvatim taj pa ćemo ga raspisati za par dana - objašnjava Jovanović za Insajder.

Dodaje da je do 18. aprila bio krajnji rok da bi kampanja mogla da traje 45 dana.

Predsednik Novog DSS-a kaže je došlo do "tužnog" razmimoilaženja u koaliciji Srbija protiv nasilja.

- Mene to čudi. Mi smo potpisali svi zajedno i sa ljudima iz Proglasa jedan dokument 9. marta koji vrlo jasno kaže da bez promene uslova mi nećemo ovo smatrati izborima i na njih ne pristajemo. I mi držimo svoju reč. Deo Srbije protiv nasilja takođe drži svoju reč, deo iz nekog razloga je prihvatio - kaže Jovanović.

Na konstataciju da je novi naziv dela Srbije protiv nasilja koji izlazi na izbore "Biram borbu", on kaže da se borba nastavlja "jedinim mogućim načinom" a to je, tvrdi, neizlaskom "na tu farsu".

- Ja sam se nasmejao kad sam video to "Biramo borbu“. Baš me zanima šta će reći 2. juna u Beogradu kada se isto pojave svi ti neki glasači koji tu suštinski ne žive - kaže Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati