Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 12. 2021. 15:59 5

Vodila hajku protiv ekologa, nagradili je funkcijom

Lojalni kadrovi vlasti, kako god se ponašali, ostaće u svojim udobnim foteljama, dokle god su podobni. Takav primer je i Tamara Perunović Ćulić, kojoj je vlast produžila funkciju v.d. pomoćnika direktora Agencije za zaštitu životne sredine.

- Vlada donosi rešenje o postavljenju vršioca dužnosti pomoćnika direktora Agencije za zaštitu životne sredine u Ministarstvu zaštite životne sredine. Postavlja se dr Tamara Perunović Ćulić za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Agencije za zaštitu životne sredine - Sektor za kontrolu kvaliteta i stanje životne sredine u Ministarstvu zaštite životne sredine od 19. decembra 2021. godine, na tri meseca, objavljeno je u Službenom glasniku.

Perunović Ćulić je poznata po tome što je pokrenula disciplinski postupak protiv Milenka Jovanovića, bivšeg načelnika Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha u Agenciji za zaštitu životne sredine koji je nakon toga dobio otkaz.

Podsetimo, Jovanović je nakon 17 godina rada dobio otkaz u Agenciji i to zbog toga što je komentarisao izmene načina na koji se klasifikuje stepen zagađenosti vazduha u Srbiji. Naravno, to nije bio "zvaničan" razlog zašto je Jovanoviću uručen otkaz, već zbog toga što je "učinio više propusta i nedozvoljenih radnji vezanih za rad i radne obaveze".

- Krajem oktobra sasvim slučajno sam sa svojim kolegama primetio da se građani javljaju zbog promene tih kriterijuma kojima se na satnom nivou predstavlja nivo polutata. Nisu to samo PM čestice. Ovde se konkretno radilo o pomeranju granice za PM 2,5 što je direktor uradio na svoju ruku. On ima pravo da donosi odluke, ali je neobično i nestručno bez konsultacije sa stručnjacima u Agenciji - objasnio je tada Jovanović.

Na svu sreću, Jovanović je uspeo da se izbori protiv nepravde i na kraju posle duge borbe, vraćen je na posao.
S druge strane, ona koja je vodila hajku protiv savesnog čoveka ostaje na funkciji i (barem za sada) ne mora da brine da li će ostati na poslu, jer ako nešto vlast ceni, to je lojalnost i poslušnost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati