Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 12. 2021. 22:41 9

"Nećemo stati dok ne oteramo sve trovače i zagađivače"

Ovo je važna pobeda građana, jer smo masovnim izlaskom na ulice primorali vlast da odustane od predatorskih zakona - kao što smo tokom proteklih meseci i godina zaustavili MHE na Staroj planini, obuzdali uništavanje Bara Reve i sprečili zakon o vodama. Ipak, još uvek smo daleko od konačne pobede - navode iz organizacije Ekološki ustanak.

- Nemamo vremena za slavlje jer konačan cilj nije ispunjen, a to je da proteramo Rio Tinto i toksični rudnik iz Srbije, kao i brisanje projekta Jadar iz prostornog plana grada Loznice. Nećemo stati dok ne oteramo sve trovače i zagađivače, bilo domaće, bilo strane! 

U četvrtak uveče se održava veliki koordinacioni sastanak sa aktivistima i udruženjima iz 63 grada tj lokacija, gde su prethodnih dana organizovane blokade, a na kom će se zajednički odlučiti o nastavku blokada i protesta, jer uspeh naše borbe zavisi isključivo od zajedništva - navodi Ekološki ustanak.

Podsetimo, Aleksandar Vučić večeras je na vanrednoj konferenciji za medije saopštio da se Zakon o eksproprijaciji povlači iz skupštinske procedure, a da će Zakon o referendumu biti izmenjen.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati