Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 12. 2021. 22:10 15

Vučić: Ne znate da li će vaše dete na ulici da ubiju policajci ili kriminalci

Uoči najavljenih sutrašnjih protesta građana, koji izražavaju revolt protiv legalizacije poslovanja zloglasne kompanije Rio Tinto, društvenim mrežama kruži video snimak govora Aleksandra Vučića, iz vremena dok je bio u opozicionim redovima, u kom kritikuje ministra unutrašnjih poslova, Ivicu Dačića, zbog nasilja na demonstrantima i savetuje mu šta treba da uradi. Ironično, deset godina posle, Vučić sutra namerava da uradi isto ono zbog čega je kritikovao Dačića.

- Kad pošaljete dete na ulicu ne znate više ko će da ga ubije. Da l' će da ga ubije kriminalac ili policajac. Valjda ima neki ministar unutrašnjih poslova koji treba da snosi odgovornost? Valjda neki Ivica Dačić, kad je već drugi čovek ubijen, drugo dete ubijeno, pa podnesi, bre, ostavku! Nije tvoja fotelja važnija od života te dece. Sram te bilo - poručivao je Vučić pre dolaska na vlast 2012. godine.

Sada kada je na vlasti i kada je prigrabio apsolutnu moć, uzurpiravši sve institucije i brutalno pogazivši Ustav i zakone, Vučić preko svog podanika, baš na mestu ministra unutrašnjih poslova, obećava policijsko nasilje nad demonstrantima.

- Ako to zavisi od policije, onda će policija napraviti, u skladu sa svojom snagom i svojim ovlašćenjima, onda ćemo morati da primenimo nasilje - izjavio je Aleksandar Vulin.

Podsetimo, Aleksandar Vučić namerava sutra da izvede svoje pristalice na ulice više od 30 gradova Srbije gde su najavljeni protesti i izazove sukobe, kako bi policija pod njegovom kontrolom mogla da interveniše i primeni brutalno nasilje, s ciljem da se održi na vlasti i sačuva fotelju, umesto da da ostavku, kako je savetovao Dačića.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati