Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 12. 2021. 19:06 62

Vulin sprema vodene topove za građane?!

Ministar i pukovnik policije Aleksandar Vulin izgleda je baš ozbiljno shvatio svoju izjavu da će "policija primeniti nasilje na budućim protestima", jer su građani snimili vodene topove na ulicama.

- Pored nasilja koje je najavljeno od strane minstra policije za subotu prema građanima, spremaju i vodene topove - naveo je osnivač poktera "Ćale, ovo je za tebe" Petar Đurić uz fotografiju vodenog topa.

Ovaj prizor ne iznenađuje, s obzirom da je minpuki Vulin već najavio da će policija primeniti nasilje. Osim policajaca koji su na prethodnim protestima bacali žene preko bankine i SNS batinaša koji su na goloruki narod išli bagerom i čekićima, izgleda da je sada novo oružije borbe protiv mirnih demonstranata i vodeni top.

- Ako to zavisi od policije onda će policija reagovati u skaldu sa svojom snagom i ovlašćenjima, onda ćemo morati da primenimo nasilje - rekao je Vulin u jutarnjem programu TV Hepi, navodeći kako policija „radi sve da do nasilja ne dođe“.

No, ovo i ne čudi, jer se Vulin i dalje nije javnosti izvinio zbog izjave iz devedesetih, koja je ušla je u anale bahatosti i koja pokazuje da se on nikada nije pokajao zbog svoje prošlosti.

- Priče o tome da su na minus šest stepeni građani polivani hladnom vodom nemaju osnova. Zar je trebalo da ih polivaju toplom vodom - pitao je Vulin, nekadašnja perjanica JUL-a, kada su u noći između 2. i 3. februara 1997. godine policijske snage grubo nasrnule na demonstrante.

Uveče 2. februara 1997. godine, jake policijske snage blokirale su Brankov most, ne dozvoljavajući demonstrantima koalicije Zajedno da nastave sa šetnjom. Zatim je korišćenjem vodenih topova na minus šest stepeni, policija krenula u razbijanje skupa.

Pogled na nasilje nad demonstrantima se kod minpukija očigledno nije promenio, te i ne čudi što su na ulicama ponovo vodeni topovi, a ne bi čudilo ni da budu upotrebljeni na narednom protestu.

 
 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 62

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati