Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 11. 2021. 12:10 19

Građanska neposlušnost nije fašizam, premijerko

Nakon izjave premijerke Ane Brnabić da protesti i blokade nisu demokratija, već fašizam oglasio se i bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić koji je istakao da premijerka verovatno misli i da su Gandi i Mendela fašisti.

- Građanska neposlušnost jeste kršenje nekih zakona, ali s ciljem da se privuče pažnja javnosti na velike nepravde u drugim zakonima i da se one otklone. A Ana Brnabić kaže da je građanska neposlušnost "fašizam"! Ona verovatno misli da su i Gandi, Mendela i M. L. King fašisti - napisao je Šabić, bivši poverenik za informacije od javnog značaja na Tviteru.


Šabić je ovim tvitom "ugasio" Vučićev fikus koji se već danima bavi zamenama teza i opravdava poverenje koje joj je Vođa dao.

Podsetimo, premijerka se oglasila na Tviteru povodom organizovanih blokada i istakla da to nije demokratija, već fašizam.

- Demokratija je kada se borite na izborima i kada su vam svi izbori važni - od mesne zajednice do predsedničkih izbora. Demokratija nije kada dajete sebi za pravo da drugima ograničavate jednu od osnovnih sloboda - slobodu kretanja. To je fašizam - napisala je Brnabić na Tviteru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati