Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 11. 2021. 18:56 7

Biber: Tuku narod u Šapcu? To je ta reforma

Florijan Biber, profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu, osvrćući se na današnje proteste u Srbiji, podsetio je na izjavu Ursule fon der Lajen, predsednice Evropske komisije, od pre dva meseca, iz koje se vidi kontradiktornost između onoga kako Evropska unija vidi Srbiju trenutno i onoga što se dešava u realnosti.

- Pozdravljam što Srbija stavlja snažan fokus na temeljne reforme. Pohvaljujem vas za korake koje ste preduzeli. Ovo je ogromno. Uradili ste mnogo teškog posla - podsetio je Biber na izjavu Ursule fon der Lajen, a potom priložio snimak iz Šapca na kom se vidi kako Vučićevi batinaši tuku narod koji protestuje.

Sada je i potpunom laiku ili evopskom idealisti postalo potpuno jasno da Vučić dobija pohvale iz Evrope samo zato što održava sistem stabilokratije i ispunjava zadatke po pitanju Kosova, što je u fokusu EU.

Izjava predsednice EK u potpunoj je suprotnosti sa činjeničnim stanjem, jer režim Aleksandra Vučića ne samo da nije na putu temeljnih reformi društva, već je urušio sve demokratske institucije, pogazio vladavinu prava i duboko zaglibio u diktaturu, korupciju i kriminal.

Ostaje da vidimo dokle će EU da ćuti na odsustvo elementarne demokratije u Srbiji i potpunog gaženja Ustava, zakona i njima propisanih prava i sloboda građana.

Ili su možda za EU reforme upravo ovo što danas gledamo na ulicama širom Srbije?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati