Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

22. 11. 2021. 16:42 14

Ambasada Nemačke demantovala Koluviju

Nemačka ambasada u Beogradu pružila je konzularnu pomoć Predragu Koluviji, koji je državljanin Nemačke, navedeno je u odgovoru koji je ambasada uputila redakciji Nova.rs, nakon što su zatražili njihov komentar na navode Predraga Koluvije, koje je izneo na TV "Hepi".

U svom jutrošnjem, sada već jednom u nizu gostovanja u provladinim medijima, vlasnik "Jovanjice" Predrag Koluvija, izjavio je između ostalog da se nemačka ambasada u Beogradu i te kako interesuje za slučaj Jovanjica i dodao da nemačkoj ambasadi nije jasno zašto je on uopšte uhapšen. Takođe, izjavio je da nemačka ambasada iz političke korektnosti ne želi da se meša zvanično, već mu samo pruža podršku tako što ga kontaktira, i tako što su ga predstavnici ambasade obilazili u pritvoru.

Zbog ovih, pomalo neverovatnih tvrdnji i očiglednog pokušaja da uobičajnu proceduru i postupanje diplomatskih predstavništava i njihovih službenika iskoristi u soptvenu odbranu, Nova.rs je pitala nemačku Ambasadu u Beogradu da li su tačne tvrdnje Koluvije da uživa njihovu podršku i da se oni interesuju za njegov slučaj, kao i da li je tačno da su ga predstavnici ambasade posećivali u pritvoru.

- Pružili smo gospodinu Koluviji konzularnu pomoć jer je državljanin Nemačke. Tekuće sudske postupke ne komentarišemo - odgovorili su kratko iz Ambasade Nemačke u Beogradu.

S obzirom na to da se konzularna pomoć nudi svakom građaninu koji se nađe u problematičnoj situaciji u stranoj državi, jasno je da se radi o klasičnom spinovanju koje imalo za cilj da redovnu proceduru predstvai kao podršku države Nemačke.

Podsetimo, za slučaj "Jovanjica" pred Specijalnim sudom u Beogradu vode se dva postupka. Jedan se odnosi na Koluviju i zaposlene na tom imanju, a drugi na pripadnike bezbednosnih službi, koji su to poljoprivredno gazdinstvo obezbeđivale.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati