Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 11. 2021. 06:00 20

Vulin krši zakon - uzurpirao funkciju direktora policije!

Nekadašnji kadar JUL-a i Mirjane Marković, danas ministar policije Aleksandar Vulin, prema saopštenju MUP-a Srbije prekršio je zakon i izdao naređenje policiji da zabrani sve skupove u Beogradu, iako za takvu naredbu ovlašćenje ima samo direktor policije!

Zakon o policiji je striktan i veoma jasan. Policijom upravlja direktor policije i samo on može izdavati naređenja i operativne zadatke policijskim službenicima.

I ranije se dešavalo da MUP Srbije po nalogu Vulina izdaje saopštenja za javnost sa političkom sadržinom u kojoj se blate protivnici režima i veliča kult Aleksandra Vučića, ali sinoć je prvi put sam MUP objavio da Vulin izdaje naređenja policajcima. Na taj način je MUP Srbije zapravo optužio Aleksandra Vulina za kršenje vlasti i privatnu uzurpaciju organa reda.

Da podsetimo, policija je u prethodnih 36 sati čuvala mural na kome se nalazi Ratko Mladić, da bi na kraju kordonom blokirala Njegoševu ulicu i sve prilaze muralu. Jasna je namera Aleksandra Vučića da spreči aktiviste, građane, predstavnike NVO, ali i članove opozicionih političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović, da priđu muralu.

Dok su okupljeni građani pružali podršku ranije privedenoj aktivistkinji Aidi Ćorović, u Njegoševoju se pojavile i manja grupa ekstremističkih desničarskih pristalica Ratka Mladića koji su pokušavali da probiju kordon policije.

Još jedan potez Aleksandra Vučića koji se očigledno nije promenio od vremena kada je ulicu Zorana Đinđića prelepljivao natpisima Bulevar Ratka Mladića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati