Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

24. 10. 2021. 13:28 9

"EPS ima službu koja prati opoziciju i Anđelka Vučića" (VIDEO)

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je da je 2016. u Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije (EPS) formirana paralelena bezbednosna struktura koja je pratila neistomišljenike i opoziciju, ali i članove porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Grbović je upitao da li je od 2016. godine, otkad je Milorad Grčić na funkciji v.d. direktora EPS, u tom preduzeću zaposleno 25 osoba iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA), iz jedinice vojne policije „Kobre“ i iz Vojno-bezbednosne agencije (VBA) i da li je tada kupljena oprema za praćenje vredna dva miliona evra.

Na konferenciji za novinare u centrali PSG, Grbović je naveo da je 2016. godine u EPS-u osnovan Sektor unutrašnje kontrole (SUK) koji vodi Nenad Dilberović, a čiji su pripadnici pratili neistomišljenike, opoziciju, ali i dve godine oca predsednika Srbije, Anđelka Vučića.

- Da li je Vučić lično bio upoznat i da je odobrio kupovinu uređaja i da li je sve akcije tog paralelnog bezbednosnog sistema glasno ili prećutno odobravao, sve dok se sistem nije otrgao njegovoj kontroli pa su ga Dilberović, a navodono i uhapšena bivša sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović, počeli koristiti u privatne svrhe - rekao je Grbović.

Grbović je upitao i da li će biti saslušan "vlasnik producentske kuće", koji je bio primoran da plati reket SUK EPS-a, kako ne bi bile objavljene kompromitujuće informacije iz njegovog privatnog života.

- Granica između državnih, paradržavnih i kriminalnih struktura izbrisana je, a država je srasla s kriminalom i trenutno živimo u unutrašnjem sukobu Srpske napredne stranke, a građani su žrtve - naglasio je Grbović.

On je istakao da opozicija mora da ostavi lične i programske razlike po strani jer se u aprilu, kada se održavaju izbori, neće suočiti sa političkim protivnicima, već sa organizovanom kriminalnog grupom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati