Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 10. 2021. 07:00 15

Rani radovi Dejana Vuka Stankovića - Karić Bogoljub!

Dejan Vuk Stanković, jedan od omiljenih Vučićevih analitičara, pokušava da sakrije neke zanimljivosti iz svoje biografije. Naime, u javnosti je počeo da se pojavljuje još 2004. kao potpuno anonimni, takozvani analitičar takozvane agencije za istraživanje javnog mnjenja živopisnog naziva Marten board.

Vlasnik te agencije bio je izvesni Marko Davidović, koji je kasnije uhapšen u aferi "stečajna mafija", a potom i osuđen na dve godine zatvora. Zadatak Marten board-a bio je da objavljuje fingirana istraživanja javnog mnjenja, a Dejan Vuk Stanković imao je zadatak da kao uposlenik agencije komentariše ta nazovi istraživanja u kojima je veličao tada predsedničkog kandidata Bogoljuba Karića i proricao mu da možda može postati ni manje ni više, nego predsednik Srbije!

Karić se tada kandidovao na izborima da bi pokušao da se sačuva od istrage oko MOBTEL-a, jedne od najvećih pljački u novijoj istoriji, a Dejan Vuk Stanković je bio oruđe u njegovim rukama. Plan nije uspeo, Bogoljub naravno nije pobedio na predsedničkim izborima, pobegao je iz zemlje zbog pljačke državnog novca u aferi MOBTEL, a ubrzo je uhapšen formalni gazda Dejana Vuka Stankovića - Marko Davidović, vlasnik Marten borda. Fiktivna agencija Marten board je ugašena, a Dejan Vuk Stanković je nestao.

Dugo, godinama je čekao novu priliku i novog gazdu za čiji račin bi glumatao nezavisnog analitičara kao onomad za Bogoljuba Karića. A onda se pojavio Vučić i Stankovićev život postao je bajka. Uz Nebojšu Krstića postao je omiljeni Vučićev analitičar, predavač na "čuvenoj" SNS Akademiji mladih lidera, a poslednjih dana i psihoterapeut koji se istakao sledećom rečenicom:

- Vučić trpi sve udarce sudbine i ne prenemaže se.

Kakva će na kraju biti sudbina velikog vođe Stanković još nije saopštio. Ono što znamo je da će Stankovićeva priča trajati koliko i Vučićeva.

Znaći, ne još dugo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati