Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 10. 2021. 06:00 36

MAŠALA Kisić Tepavčević tuče blizu 300.000 mesečno, plus...

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, prema dostupnim podacima Agencije za sprečavanje korupcije, na mesečnom nivou zaradi oko 270.000 dinara, na brojnim funkcijama koje obavlja, a koje je prijavila Agenciji. No, ako uzmemo u obzir i tvrdnju Milana St. Protića da članovi Kriznog štaba, čiji je deo i Kisić Tepavčević, mesečno primaju 400.000 dinara, onda ministarkini prihodi dostižu skoro neverovatnih 700.000.

Tako se može videti da je Vučićeva ministarka, čiji brat Bojan Kisić i sa njim povezane firme od države dobijaju ugovore vredne više od 40 miliona evra otkako je SNS preuzela vlast u Srbiji, prijavila prihode na četiri radna mesta od pet koje obavlja.

U Fondu za razvoj Republike Srbije, u kojem obavlja funkciju člana Upravnog odbora, Kisić Tepavčević mesečno zarađuje 58.000 dinara. Kao vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, Vučićeva pulenka mesečno inkasira 30.000 dinara.

U istom zvanju, samo na beogradskom Medicinskom fakultetu, ministarka prima 147.025,87 dinara, dok na projektima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na Medicinskom fakultetu u Beogradu dobija 37.051,02 dinara.

Interesantno, prema izveštaju Agencije, Kisić Tepavčević ne prima platu kao ministarka u Vladi.

Dakle, za ministarku, ali, bogami, i njene rođake i porodicu, koje je dobro uhlebila, kako su mediji već pisali, nema zime. Dok oni za koje je zadužena da brine jedva krpe kraj sa krajem, dok siromaštvo u Srbiji cveta, a institucije socijalne zaštite i staranja su urušene, Kisić Tepavčević za mesec dana zaradi koliko srpski siromasi za više od dve godine. 

Podsetimo, novčana socijalna pomoć od 1. aprila 2021. za pojedinca odnosno nosioca prava u porodici iznosi 8.781,00 dinara.

Takođe, treba napomenuti da je Kisić Tepavčević i član tzv. Kriznog štaba, čiji članovi, prema tvrdnjama Milana St. Protića, mesečno zarađuju 400.000 dinara.

- Članovi Kriznog štaba dozvoljavaju sebi da ih svakodnevno ponižavaju i da im jasno govore da to što oni misle, znaju i predstavljaju ne znači ništa, zato što imaju 400.000 dinara mesečno. Sve to što ti ljudi imaju, diplome, karijere, titule i znanja košta 400.000 dinara mesečno - kazao je Protić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati