Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: UNS ]

19. 10. 2021. 20:24 4

Slobodan Orlić umesto Ivana Cvejića vodi Ekspres

Nekadašnji novinar i političar Slobodan Orlić novi je direktor i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Ekspres.

UNS je objavio da je početkom septembra mesto direktora i glavnog urednika Ekspresa napustio Ivan Cvejić i da redakcija ne zna ko će ga naslediti.

Sada je to jasno, jer je Orlićevo ime objavljeno u impresumu novog broja ovog nedeljnika.

Zanimljivo je da su se ovog puta na upravljačko-novinarskoj funkciji zamenili Cvejić i Orlić, a da se 2005. godine rokada desila na političkom nivou.

Tada je Cvejić došao na Orlićevo mesto direktora Direkcije za informisanje kao imenovani od strane Saveta ministara državne zajednice Srbije i Crne Gore.  

„Ivan i ja smo baš to komentarisali. Neke stvari se u životu nameste. On je tada bio u kabinetu kod Marovića (predsednika SCG prim.aut.)“, rekao je UNS-u Orlić.

„Tolika je vremenska razdaljina da teško i da smo hteli da nešto nameštamo da bismo mogli“, dodao je.

Na pitanje da li je funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića na čijem se vebsajtu nalazi njegova biografija i podatak da je šef Centralnog izbornog štaba Orlić kaže da odavno nije u politici.

„Nisam nikad bio funkcioner, ni član Ljajićeve stranke. Mesto koje sam imao nije funkcija u stranci. U tom trenutku sam pomagao Rasimu u kampanji imajući u vidu moje iskustvo iz medija i politike“, kaže Orlić.

Orlić nam je potvrdio da se osim na direktorskom mestu Ekspresa, nalazi i na poziciji direktora firme Right d.o.o. Gorana Veselinovića, vlasnika nedeljnika Ekspres.

Orlić je bio novinar, autor i voditelj BK televizije, a prethodno se novinarstvom bavio na Studiju B i Sportskom žurnalu, piše u njegovoj biografiji. Političku karijeru započeo je 1997. godine. Na mesto predsednika Socijaldemokratije izabran je oktobra 2001.

„Sa krajem mog angažovanja u Socijaldemokratiji nisam bio ni u jednoj partiji“, kaže Orlić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati