Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 10. 2021. 10:10 113

Kapetan Dragan: Sin predsednika i navijači Zvezde su mi dali 30.000 dolara, stan i kola (VIDEO)

"Okupili su se neki Srbi, koje ne poznajem, skupili su vreću para, koju su mi dali na granici. Dali su mi nekih 30-ak hiljada dolara, ključeve automobila i ključeve stana od 45 kvadrata. To nije bilo iz budžeta, da se razumemo. Mnogi su tu učestvovali, a među njima su bili sin predsednika države, Zvezdini navijači, to su prave patriote", rekao je Dragan Vasiljković (Kapetan Dragan) u jednom od svojih brojnih gostovanja poslednjih meseci.

Kapetan Dragan, koji je osuđen za ratne zločine u Hrvatskoj, ostaće upamćen kao čovek koji je pokrenuo sramnu peticiju da se oslobodi Zvezdan Jovanović, ubica prvog demokratski izabranog premijera Zorana Đinđića. Zbog toga je reagovala američka ambasada, ali i SNS-ovac Dragan Šormaz i zatražio njegovo hapšenje.

Vasiljković danima u centru Beograda propagira da se Jovanović pusti na slobodu, a u međuvremenu se pojavljuje na televizijama, u štampanim medijima, pa i u podkastima na jutjub kanalima. Na ranijem gostovanju na "Balkan info" ispričao je šta ga je sačekalo po izlasku iz zatvora i kakavu su ulogu imali Danilo Vučić, sin predsednika Srbije, i navijači Crvene zvezde.

- Okupili su se čak i neki Srbi koje ja ne poznajem uopšte, skupili su vreću para, i to ozbiljnu vreću para. Nekih 30-ak hiljada dolara i dali mi. Rekli su "Ovo ti je, kapetane, da imaš da kupiš novo odelo". Razumete, ja imam 100 evra u džepu koje mi je advokatica spremila, da imam nešto, da ne budem baš bez para. Bio sam bez ikakvih dokumenata, bez ičega. I čeka me grupa ljudi na granici, koja me prepoznaje, dali su mi tu vreću para, dali su mi ključeve automobila, dali mi ključeve od stana od 45 kvadrata. Stvarno me to dirnulo, nisam to očekivao. Hvala im - rekao je Vasiljković.

A onda je otkrio i od koga je dobio džak para.

- To nije bilo iz budžeta, da se razumemo. Tu su učestvovali sin predsednika Srbije, Zvezdini navijači... To su stvarno patriote. Svakog od njih koji su tamo bili možete da pogledate pravo u oči i u njima vidite stvarno rodoljuba. Hvala im puno za to. Realno, za projekte koje ja radim nisu to neke velike pare. Ja sam podelio nekih 28 miliona dolara tokom postojanja fonda "Kapetan Dragan", 14.000 stipendija do punoletstva po 100 dolara, pa izračunajte koliko to ide. Sve ovo što sam ja nabrojao da sam dobio je relativno - smatra Vasiljković.

Kako je ovaj video snimak opet aktuelan, priznanjem Vasiljkovića neke stvari u vezi sa njegovim javnim radom u Srbiji su mnogo jasnije. On je bio gost na "Marakani", pa je od Dragana Džajića i Zvezdana Terzića dobio dres Crvene zvezde, što je iskrene navijače razbesnelo.

Kako objašnjava Vasiljković, posvetio se "humanitarnom radu" za spas "utamničenih srpskih heroja u ustaškim i drugim zatvorima", među koje zvrstava i ubicu premijera Zorana Đinđića, čije majice deli. Za te potrebe osnovao je i fondaciju "Kapetan Dragan", koja je pored navodnih filijala u Švedskoj i Norveškoj, nedavno otvorila i svoje predstavništvo u multietničkoj Subotici.

Da podsetimo, Kapetan Dragan je osuđeni ratni zločinac, u Hrvatskoj je odslužio 13,5 godina zatvora zbog presude o ratnom zločinu u Kninu i Glini tokom sukoba 1990-ih. Sada sprovodi peticiju kako bi se od predsednika Srbije tražilo pomilovanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog ubice premijera Zorana Đinđića i bivšeg pripadnika rasformirane Jedinice za specijalne operacije (JSO).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 113

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati