Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 10. 2021. 06:00 12

"KOJA DIJANA" Rebić nestao u akciji, i funkcija direktora policije - ikebana

Koliko je Aleksandar Vučić srozao srpske institucije, ilustruje i slučaj još uvek aktuelnog direktora policije, Vladimira Rebića, koji nije obavešten o hapšenju nekadašnje državne sekretarke MUP-a, Dijane Hrkalović. Ako se prisetimo i slučaja kada Rebić nije mogao da prisustvuje konferenciji za novinare MUP i BIA, povodom hapšenja Veljka Belivuka, jer je "bio na bazenu", dolazimo do zaključka koliko je funkcija direktora policije u Srbiji, zapravo, nebitna.

Bivša državna sekretarka MUP-a, Dijana Hrkalović, juče je privedena zbog, kako su naveli beogradski mediji, sumnje da je učestvovala u uklanjanju tragova ubistva na šinama Vlastimira Miloševića. Da je Dijana Hrkalović uhapšena, nije bilo potvrde od Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva, dok direktor policije Vladimir Rebić o svemu - ne zna ništa.

- Nemam pojma ništa o tome (hapšenju, prim. aut.), na odmoru sam - rekao je Rebić novinarima KRIK-a i spustio slušalicu.

Fantastično, direktor policije u jednoj zemlji ne zna za veliku akciju svojih podređenih, pogotovo kada je ovako krupan slučaj u pitanju, već uživa negde, lagodno, u odmoru, potpuno nesvestan šta se oko njega dešava. Čovek se ne meša u svoj posao, što je idealno za političare Vučićevog profila.

Slična situacija se dogodila i u februaru ove godine kada je pao kriminalni klan Veljka Belivuka, a Aleksandar Vulin ispred MUP-a i Bratislav Gašić ispred BIA, organizovali konferenciju za medije tim povodom.

- Na bazenu sam, ne mogu da dođem, mokra mi je kosa - rekao je Rebić u telefonskom razgovoru u kom je obavešten o konferenciji i tako izbegao da se pojavi pred kamerama, preneli su režimski mediji, koji su već tada krenuli u kampanju pritiv Rebića, tvrdeći da se krije iz "nepoznatih razloga".

Režimlije su smesta podsetile na veze Rebića i Belivuka, koji su na poslednjem "večitom derbiju" pred hapšenje Velje Nevolje, iz lože Partizanovog stadiona skandirali uvredljive parole na račun fudbalera Crvene zvezde.

Razvlačenje Rebića po medijima kulminiralo je prošle nedelje kada je opet u režimskim medijima doveden u vezu sa prisluškivanjem Aleksandra Vučića i pokušajem da se njegov brat Andrej dovede u vezu sa aferom Jovanjica. Naime, Rebić se usudio da ustvrdi kako su tvrdnje Predraga Koluvije u emisiji "Kod Đuke" na TV Objektiv, potpune besmislice, te da niko iz MUP-a nije nudio Koluviji da okrivi Andreja Vučića u zamenu za slobodu. Takođe, Rebić je stao u odbranu inspektora Slobodana Milenkovića i šefa odseka Četvrtog odeljenja za borbu protiv droge, Dušana Mitića, koji su izneli čitav slučaj protiv Koluvije.

Rebić je smesta posle ovoga, zajedno sa Milenkovićem i Mitićem pozvan na saslušanje u Sektor unutrašnje kontrole MUP. Možemo samo zamisliti kakva nam je država kada direktora policije pozivaju na saslušanje i poligrafsko ispitivanje.

Imajući sve ovo u vidu, Rebić je odlučio da se opet pravi mrtav i da se ne izjašnjava, jer sve što bi progovorio Vučić može upotrebiti protiv njega. No, to je cena koju moraju da plate svi koji su se ikada stavili u službu Aleksandra Vučića i pristali da budu njegova marioneta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati