Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 10. 2021. 17:30 1

Zoran Stanković sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Zoran Stanković, nekadašnji ministar odbrane i zdravlja u Vladi Srbije i ugledni patolog, sahranjen je danas, uz vojne počasti, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Stanković je umro od poslednica koronavirusa u vojnoj kovid bolnici na Karaburmi.

Bio je načelnik Vojnomedicinske akademije od 2002. do 2005. godine, a poslednjih devet godina bio je na čelu Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu.
Tokom rata u bivšoj Jugoslaviji uradio je obdukcije nad više od 7.500 stradalih, uključujući i sahranjene u više masovnih grobnica.

Komemoraciji u Domu vojske prisustvovali su i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

U ime Ministarstva odbrane od Stankovića se oprostio zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije(VMA) general Dragan Dinčić.
On je istakao da je Stanković pre svega bio istinski humanista, pošten, čestit i plemenit čovek kome su struka i pravda bili na prvom mestu, vrhunski oficir.

Dinčić se prisetio Stankovićevih reči kada je izabran za najmlađeg načelnika VMA.

- Kao načelnik trudiću se pre svega da imam razumevanje za sve ljude na VMA, da pomirim nepomirljive klanove. Moram da vaspitavam mlade ljude, da im budem i otac i majka, da uklonim pregradu između sebe kao načelnika i kolega, jer nije dobar starešina onaj od koga svi beže i koga se svi plaše, već onaj oko koga se ljudi okupljaju - rekao je tada Stanković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati