Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 09. 2021. 20:41 7

Šta će nam vozovi, kad imamo leteće automobile (i pileće nogice)

Iz "Srbija voza" stigla je informacija da od 1. oktobra prestaje sa radom Železnička stanica Topčider, a da se sav železnički saobraćaj u unutrašnjem i međunarodnom transportu izmešta u nedovršenu stanicu Prokop. Ovim je srpska prestonica postala jedinstvena u svetu, jer se glavna železnička stanica nalazi na periferiji, bez neophodne infrastrukture i veze ka ostalim delovima grada. No, ako uzmemo u obzir da je Aleksandar Vučić najavio proizvodnju letećih automobila u Srbiji, onda politika režima u Srbiji po ovom pitanju ima smisla.

Svi se dobro sećamo kako je Vučić tokom posete Kini, nakon dobijenog poluzagrljaja od brata mu Sija, slavodobitno objavio kako je dogovorio proizvodnju letećih automobila u Srbiji, u zamenu za pileće nožice i papke.

- Ima puno ideja o kojima razgovaramo sa Kinom. Od sitnih stvari, kako, na primer, da u narednih šest meseci rešimo pitanje izvoza svinjskih nogu, papaka i svega onoga što se kod nas baca ili ne koristi u dovoljnoj meri... Da vas zamolimo za fabriku električnih autobusa i električnih automobila, do toga da znamo da radite prototip letećih automobila, hajde da probamo da nešto od toga napravimo u Srbiji - izjavio je vidno uzbuđeni Vučić, jer kruti kineski lider ne poluzagrljava baš svakog.

To je, izgleda, bio razlog što je dva meseca ranije, posle 134 godine, zatvorena Glavna železnička stanica u Beogradu i saobraćaj gurnut na periferiju.

No, da budemo iskreni, kome su još potrebni vozovi? To je uveliko prevaziđeno prevozno sredstvo, nastalo na prelazu iz 18. u 19. vek, još tokom prve industrijske revolucije. 

Vučić kao vizionar i državnik svetskog kalibra, rame uz rame sa liderima velikih sila, ne voli da se osvrće u prošlost i otvara novu eru, prvi put u istoriji, u kojoj će svi ti relikti prošlosti biti zaboravljeni, te će se preći na najsavremenije tehnologije. Naravno, Srbija će, opet prvi put u istoriji, biti pionir svetskog progresa, a vozove će zameniti leteći automobili.

Ne, ne, nemojte misliti da je to neka naučna fantastika, samo lideri poput Vučića kadri su da ono o čemu su maštale generacije genija, pretvori u stvarnost.

Svaki građanin Srbije dobiće, lično od Vučića, leteći automobil, jer će on to srediti kreditima preko svojih brojnih svetskih veza, te se više Srbi neće maltretirati voznim kašnjenjima, sporim prugama, neelektrificiranim železničkim trasama i drugim glupostima. A sve to će se, naravno, plaćati pilećim nožicama i svinjskim papcima, a toga bar u Srbiji ne manjka. Novovekovna Srbija se razvila na trgovini svinjama, pa će je sad te iste svinje vinuti u neslućene visine budućnosti.

Zato, umesto što je javnost besna, treba da bude zahvalna Vučiću, jer se sve to dešava njegovom promišlju koja nema premca u svetu. 

Živeo Vučić i živele svinje!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati