Društvo i ekonomija

[ Izvor: Ozonpress ]

22. 09. 2021. 16:20 11

SNS ministar uzeo albanske tablice

Kako su objavili kosovski mediji, bivši ministar poljoprivrede u Vladi Kosova u vreme kada je premijer bio Hašim Tači, Nenad Rikalo, inače politički kadar SNS-a, danas je na prelazu Merdare viđen kako upravlja sa automobilom na kome su registarske tablice kosovskih vlasti.

Bivši ministar poljoprivrede danas je na graničnom prelazu Merdare viđen da je promenio registarske tablice automobila, a sve nakon nedavne odluke Vlade Kosova o reciprocitetu sa Srbijom po pitanjima registarskih tablica.

Rikalo je danas ušao na Kosovo preko graničnog prelaza Merdare, piše Telegrafi, a prenosi Ozonpress.

Bivši ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Kosova Nenad Rikalo za ministra je izabran sa Srpske liste na kojoj su svi kandidati članovi SNS-a. Rikalo je svojevremeno rekao da su mu u akciji kosovskih specijalaca tokom hapšenja tadašnjeg šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marka Đurića u martu 2018. godine, u Mitrovačkom dvoru "povređena rebra, unutrašnji zid trbuha i da je došlo do kontuzije jetre".

Rikalo je bio ministar srpske zajednice za vreme Haradinajeve vlade.

Otpušten je u februaru 2019. godine, nakon što je bio jedan od uslova Socijaldemokratske partije Kosova za glasanje o Nacrtu budžeta za 2019. godinu.

Kako javlja Telegrafi, nakon pet dana od isteka ugovora, u ponedeljak, 20. septembra - velike policijske snage raspoređene su na graničnom prelazu Jarinje-Brnjak radi primjene reciprociteta.

A prema ovome, automobili srpskih registarskih oznaka moći će da cirkulišu na Kosovu samo ako budu uklonjene srpske registarske tablice i umesto njih budu stavljene privremene kosovske tablice.

Vlada Kosova je rekla da svi vozači sa registarskim tablicama koje izdaje Srbija moraju da plate pet evra za privremene registarske tablice, a važiće 60 dana.

Sve ovo je stvorilo nezadovoljstvo Srba, koji su čitavog ponedeljka protestovali protiv ove odluke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati