Društvo i ekonomija

[ Izvor: Telegraf.rs ]

22. 09. 2021. 10:37 1

Nova odluka: I prvaci mogu na onlajn nastavu

Mere za prelazak na onlajn i kombinovanu nastavu, koje su do sada važile za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za srednjoškolce, ubuduće će važiti i za najmlađe školarce, potvrdili su Telegrafu u Ministarstvu prosvete.

To znači da će prvaci, drugaci, trećaci i četvrtaci morati da uče od kuće u sledećim slučajevima:

- Ako se u odeljenju koje ima 17 i više učenika, dvoje zaraze koronom, to odeljenje se deli na dve grupe i prelazi na kombinovanu nastavu 14 dana.

- Ako se potom u nekoj od ovih grupa još troje đaka zarazi koronom, onda samo ta grupa prelazi na onlajn nastavu na 10 dana.

Za odeljenja koja imaju do 16 đaka, situacija je sledeća: ukoliko bude troje pozitivnih na kovid-19, to odeljenje prelazi na onlajn nastavu.

Kako su Telegrafu potvrdili u Ministarstvu, nove mere odnosiće se na sve razrede.

- Sve navedeno u odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, primenjuje se u oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja - kažu u Ministarstvu.

Roditelji, inače, u ovoj školskoj godini više nemaju mogućnost izbora da li će decu da šalju u školske klupe ili ne, već učenje onlajn mogu da zatraže samo na osnovu preporuke lekara.

Podsetimo, do sada je model kombinovane nastave i nastave onlajn važio za starije osnovce, odnosno one učenike koji pohađaju peti, šesti, sedmi i osmi razred, kao i za sve srednjoškolce. Prethodne školske godine mlađi osnoci išli su na nastavu svaki dan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati