Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

24. 08. 2021. 19:46 5

POBUNA Blokiran magistralni put kod Linglonga (VIDEO)

Grupa Zrenjaninaca danas je oko 17 časova blokirala magistralni put Beograd - Zrenjanin na kružnoj raskrsnici kod gradilišta fabrike automobilskih guma kineske kompanije Linglong. Blokada je trajala oko pola sata, a prouzrokovala je duge kolone vozila u oba smera.

Blokadu koja nije bila najavljena i na kojoj nije bilo političkih i organizacionih obeležja, sproveli su aktivisti Građanskog preokreta, Pokreta ujedinjenih fantoma i Stranke slobode i pravde.

Dragana Popović, operska pevačica i zamenica predsednika Građanskog preokreta, iznela je razloge za blokadu i zahteve okupljenih. Prema njenim rečima, u pitanju je protest zbog toga što državne institucije ignorišu građane i rade protiv njihovog interesa, a zahtevi su da građevinska inspekcija hitno sprovede svoje naredbe i ukloni bespravnu gradnju u okviru gradilišta Linglonga, da Upravni sud hitno odlučuje o tužbama koje su podnete protiv gradskih i pokrajinskih organa koji su omogućili nezakonitu gradnju.

Traži se i hitno sprovođenje istrage na osnovu krivičnih prijava podnetih protiv odgovornih lica Linglonga. Popović je istakla da bi se svi zahtevi mogli sumirati u jednom: da državi Srbiji projekat od nacionalnog značaja treba da budu njeni građani, a ne kineska gumara.

Sonja Pernat iz Stranke slobode i pravde istakla je da okupljeni ne pristaju da im grad bude poligon za koruptivne poslove i da postane predgrađe Linglonga kojem se poklanjaju milioni evra iz budžeta, dok Zrenjaninci nemaju ni ispravnu vodu za piće.

- Ne pristajemo ni da se arapski Metito, koji je doveden politički, bez tendera i javne rasprave, bez i jedne poslovne reference u Evropi, baš u našem gradu vežba u izgradnji prečistača otpadnih voda - dodala je Sonja Pernat.

Ona je podsetila državne organe da po Ustavu Srbije političke stranke ne mogu neposredno vršiti vlast, niti je potčiniti sebi, i da zato treba da rade u javnom interesu, a ne po diktatu Srpske napredne stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati