Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 07. 2021. 12:28 14

Direktno.rs saznaje: Samoubistvo JAT Tehnike

Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) je posle višednevne kontrole rada JAT Tehnike, donela odluku da suspenduje licencu ove vazduhoplovno-tehničke  kompanije. Kontrolori  iz EASA su procenili da organizacija i kvalitet obavljanih radova u JAT Tehnici nije u skladu sa evropskim propisima  i vazduhoplovnim standardima, te da ova organizacija ne može na odgovarajući način da servisira avione  iz Evropske unije!

Licenca EASA, koja se dobija izuzetno teško, a gubi veoma lako i dugoročno, na ovaj način je za JAT Tehniku postala prošlost.Trud, rad i profesionalnost više generacija vazduhoplovnih stručnjaka, inženjera i mehaničara, tradiciju i ugled ove nekada izuzetno značajne organizacije u čijim su se hangarima na vrhunskom nivou remontovali različiti avioni najpoznatijih svetskih kompanija, Vučićeva vlast je definitivno uspela da razori i pretvori u prah.

Ostaje samo mogućnost da kompanija nastavi sa radovima na vazduhoplovima iz afričkih zemalja i ostalih zemalja trećeg sveta, ali je jasno da je perspektiva ove naše najveće i najznačajnije vazduhoplovno-tehničke organizacije na ovaj način bespovratno uništena. Sve to je nesumnjivo posledica doslednog stremljenja sadašnje vlasti da neumitno i temeljno uništi sve čega se dotakne, kroz svoje katastrofalne i burazerske poslovne kombinacije, tragičnu kadrovsku selekciju i dovođenje nekompetentnih i polupismenih kadrova.

Samoubistvom JAT Tehnike, definitivno je izbrisan i uništen poslednji trag i spomenik nekada velikog i popularnog JAT-a, koji je prvo rasparčan zarad interesa ekonomskog inkvizitora Mlađana Dinkića i njegove poslovne bratije koja se dočepala svih poluga Vučićeve sadašnje državne vlasti. Raspadom nekadašnjeg JAT-a i sumnjivim dilom sa Etihadom, nekadašnja nacionalna avio-kompanija  pretočena je u nekoliko ekonomski beznačajnih patrljaka iz kojih je prvo isisan sav postojeći kapital, a zatim su ih Vučič i Siniša Mali prepustili propadanju.

Nema sumnje da je sledeća na redu i "novostvorena" naslednica JAT-a, avio kompanija Air Serbia, kojoj će takođe, pre ili kasnije, katanac na vrata staviti kontrolori i proverivači iz međunarodnih organizacija i Evropske unije, na koje srpska vlast ne može imati bilo kakav uticaj.

A kada konačno ova pošast prođe, neka nova državna vlast će i u vazduhoplovnom smislu, kao i u svim ostalim segmentima života, morati da krene od apsolutne nule, sa ruševina spržene, opljačkane, ekonomski razorene i opustošene zemlje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati