Društvo i ekonomija

Branko Miljuš

01. 07. 2021. 19:07 27

ŠTA JE SLEDEĆE? Oliver Ivanović... Sudija Vučić oslobodio Malog

Reći nekom da je pljačkaš, lopov i bandit nije više uvreda. Tako barem kaže Apelacioni sud, koji je preinačio odluku Prvog osnovnog suda, kojom je Siniša Mali, zbog povrede časti i ugleda Dragana Đilasa bio u obavezi da mu isplati naknadu od 150.000 dinara. Podsećamo, Prvi osnovni sud je utvrdio da je Siniša Mali izneo neistinite tvrdnje i povredio ugled bivšeg gradonačelnika tako što je na portalu "Blic" izjavio da Dragan Đilas "vodi kampanju da bi nastavio da pljačka i vrati grad tajkunima" i dodao da on sve to radi "ne da bi imao funkciju zbog funkcije, već da ima mogućnost da nastavi da pljačka".   

Sve ovo nije bilo dovoljno Aplelacionom sudu da potvrdi presudu već je doneo odluku koja je nezabeležena u sudskoj praksi kojom je oslobodio Sinišu Malog. U obrazloženju ove skandalozne odluke piše da: "Kada jedan političar na račun drugog političara iznese optužujuću izjavu, od okolnosti u kojima je izjava data zavisi da li to predstavlja provokativan politički govor, ili napad na ličnost protivnika".

U nastavku obrazloženja se dodaje da je Siniša Mali sve odluke prethodne gradske vlasti sa kojima se ne slaže pripisao Đilasu, iz čega je Apelacioni sud zaključio da se reč "pljačka" odnosi na upravljanje gradom u vreme Đilasovog mandata i da je to zapravo negativna ocena njegovog rada, te da se to negativno mišljenje odnosi na njegovu političku delatnost i da zbog toga nije osnov za naknadu štete.

Da bi lakse shvatili, Apelacioni sud je danas poručio da imate pravo da vređate ljude, ako se sa njima politički ne slažete.

Siniša Mali je tako za samo nekoliko dana od zarobljenog srpskog pravosuđa dobio dva poklona. Prvo su mu vratili titulu doktora nauka i pored činjenice da je prepisao doktorski rad, što je dokazano na Sudu časti Univerziteta u Beogradu, a onda su mu uštedeli 150.000 dinara i poručili da je dozvoljeno Đilasa proglasiti pljačkašom i to bez bilo kakvih dokaza.

A da nema nikakvih dokaza za uvrede i laži koje Siniša Mali iznosi na račun Dragana Đilasa potpuno je jasno, jer protiv nekadašnjeg gradonačelnika nikada nije podneta niti jedna krivična prijava. 

Ova dva primera jasno pokazuju da je pravda proterana iz Srbije i da sudovi presuđuju onako kako im diktira jedan čovek, kome je neprihvatljivo to što je Dragan Đilas dobio već 66 presuda u svoju korist, zbog laži koje na njegov račun horski iznose visoki državni funkcioneri i tabloidi.

Na ovaj način šalje se poruka sudijama da ne smeju više da presuđuju u korist Dragana Đilasa čime se zapravo završava proces stavljanja predsednika najjače opozicione stranke van zakona. Ukoliko se pitate: Šta je sledeće što Vučićev režim, ogrezao u korupciji i kriminalu može da uradi, setite se Olivera Ivanovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati