Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 06. 2021. 09:24 50

"Lukas jedini čovek na svetu koji je napisao više knjiga nego što je pročitao"

Autobiografska knjiga "To sam ja", Ace Lukasa, u izdanju Lagune, doživela je promociju u pozorištu na Terazijama, a vest o tom događaju šokirala je Srbiju, najblaže rečeno. Zato i ne čudi što sam "autor", izdavačka kuća, kao i promoteri knjige, ne prestaju da izazivaju komentare na društvenim mrežama.

Autobiografiju "To sam ja" Lukas je objasnio rečima da je "došlo vreme da se nešto stavi na papir", a napisao je zajedno sa Vanjom Bulićem. Kako je izjavio, Bulić je jedini čovek koji je mogao da razume ono što kaže, da uobliči te reči na njegov način, koji razmišlja kao on, i koji je Beograđanin. Na Buliću je bilo da događaje iz Lukasovog života lepo poređa, i da sve to dobije smisao.

Knjigu su predstavili književnica Mirjana Bobić Mojsilović, urednik knjige Vanja Bulić, urednik u izdavačkoj kući "Laguna" Srđan Krstić, producent Saša Mirković, a odlomke iz knjige pročitao je glumac Mima Karadžić.

Ovako bizarna vest, pogotovo što se promocija održala u ustanovi kulture, jedna je od najkomentarisanijih tema na društvenim mrežama.

- Aca Lukas jedini čovek na svetu koji je napisao više knjiga nego što je pročitao - smatra Sajam Ludaka.

- Prijatno me iznenadilo saznanje, da Aca Lukas izgleda zna sva slova - kaže Mitar Mitra Mitar.

- Aca Lukas je srpski Kit Ričards. Ne znam što besnite toliko - pita se novinar Slobodan Georgiev, koji aludira na čuvenog člana benda Rolingstonsi.

- Ne znam da li ste znali podatak da je Aca Lukas u jednoj kolumbijskoj štampariji štampao knjigu, u julu stiže kontejner sa kompletnim tiražom u luku Bar - napravio je svima jasnu aluziju komentator Džoni.

- A da Aca Lukas i Kija Kockar budu obavezna lektira u školama, pošto hoće da smaknu Desanku Maksimović - predlaže DrCharming.

- Nije problem što je Aca Lukas napisao knjigu, problem je što će je pročitati pola Srbije, jer za bolje i nismo - smatra preyako.

- Nadam se da Aca Lukas ne piše kao što govori - kaže gentleman rioter.

- Zamislite vest za godinu, dve: "Danas je održan sastanak predsedništva Udruženja književnika Srbije kome su prisustvovali istaknuti književnici Marijana Mateus, Kija Kockar, Aca Lukas, Sonja Marinković, Vesna Dedić i Krstijan Golubović, a predsedavao je Iznogud Vesić - prognozira Mrgud Penzos.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 50

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.06.2024.]




Video dana

Neću to da nosim

Anketa

Da li ste zadovoljni igrom Srbije protiv Engleske?

Rezultati