Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 06. 2021. 08:59 2

"IPARD" fondovi su sredstva EU koje država ne koristi

Povodom najave ministarstva poljoprivrede o raspisivanju konkursa u okviru „IPARD“ projekta vrednog 60 miliona evra, potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović podseća na sledeće činjenice.

„IPARD“ fondovi su sredstva koja je Evropska Unija namenila državama, koje pretenduju da postanu njene članice. Prvi dogovor o korišćenju ovih sredstava zaključen je za period 2014-2020. godine i njegova vrednost je iznosila 175 miliona eura. Svake godine, Srbija je imala na raspolaganju između 25 i 30 miliona evra, s tim da prve tri godine naša država nije iskoristila ništa od tog novca, naveo je Bulatović.
Prva sredstva iz pomenutog programa su počela da pristižu tek 2018. godine, a iskorišćenost do kraja 2020. godine je bila svega 10 % od 175 miliona evra. Ono što nismo iskoristili, morali smo da vratimo.

Sledeći „IPARD“ program opredeljen je za period 2021-2027. godine. Smena ove bahate i nestručne vlasti je jedini način da poljoprivrednici, kojima su ova sredstva i namenjena do njih zaista dođu i iskoriste ih na predviđeni način, zaključuje Bulatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati