Društvo i ekonomija

R. Ć.

05. 06. 2021. 13:23 45

JADNO: Vučićevi mediji napali Cecu Bojković!

Ukoliko se usudite da kritikujete ono što režim Aleksandra Vučića radi, njegova propagandna mašinerija neće imati milosti prema vama. Prorežimski mediji postaviće na stub srama svakog ko se ne povnuje aktuelnoj vlasti, jer imati svoj stav i kičmu za njih je najveća jeres. Najnoviji primer bahatosti i bezobrazluka Vučićevih medija jeste napad na proslavljenu glumicu Svetlanu Cecu Bojković koja je stala u odbranu bare Reva na opštini Palilula na kojoj je napravljena divlja deponija građevinskog otpada.


Bojković se u režimskim medijima karakteriše kao heroina lažnih ekoloških pokreta, a zamera joj se to, kako kažu, jer se bori za čist vazduh, a puši dve pakle cigareta dnevno. Ovaj primitivni pseudoargument dokaz je na šta su sve spremni Vučićevi propagandni saradnici. Sloboda mišljenja u ovoj zemlji prema njihovim shvatanjima ne treba da postoji. Oni koji su kritičare vlasti devedesetih nazivali izdajnicima, strani plaćenicima i drugim raznim gnusnim epitetima, danas isto to rade, pod velom "nezavisnih medija".

Isti ti mediji bi sutra Cecu Bojković nazvali heroinom države, caricom, legendom glume, samo kada bi pristala da bude deo cirkusa Srpske napredne stranke. Tako su pojedine njene kolege podobro profitirale nakon podrške Vučiću, i snimanja predizbornih spotova SNS.

Ovakav način ne priliči čak ni ovom tabloidu, koji na najjadniji način pokušava da diskredituje gospođu Bojković. Kao da će Vučić večno vladati, te da neće ostati materijalnih dokaza da su učestvovali u najbrutalnijim napadima na svakog ko nije deo vlasti ili bar ko prividno ne podržava predsednika SNS. Sve ovo predstavlja veliki poraz ne samo etike i morala, već poraz ljudskosti i novinarske profesije kao takve.

U odbranu Cece Bojković stala je i novinarka Biljana Lukić.

- Kad god izgleda da šljam ne može gore, demantuju nas - napisala je Lukić na Tviteru.

Sve će jednom doći na svoje, pa će mnogi pokušati da opravdaju svoje postupke time da nisu imali izbora ili da su samo radili svoj posao, prljav obraz teško se čisti.

Podsetimo, Ceca Bojković je telom branila baru Revu, tako što se isprečila ispred kamiona, ne dozvoljavajući mu da istrese šut. Bara Reva, nekada oaza prirode, postala je oaza otpada. Divlja deponija na levoj obali Dunava pretila je da preraste u ekološku katastrofu, zbog čega su meštani koji žive u blizini bare Reva krenuli u protestne šetnje kako bi odbranili prirodu, komšiluk i svoje zdravlje. Čim je u javnosti odjektnula priča o podvigu gospođe Bojković, ona je odmah označena kao protivnik režima, te su je na vrlo primitivan način napali.

Da je njen podvig imao efekta, u prilog tome govori činjenica da je Gradskoj čistoći naloženo da ne dovode otpad na to područje. Ova pobeda izgleda da je mnogo iznervirala one na vlasti, pa su se poslužili svojim najubitačnijim argumentom - razvlačenjem po tabloidima i blaćenjem. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati