Društvo i ekonomija

Ivan Vučković

01. 06. 2021. 12:51 20

Zlatna medalja za Srbiju - mediji ćute

"Jutros ugledam post na fejsbuk profilu svog prijatelja, profesora filozofije iz Vrnjačke Banje u kojem se kaže - "Poštovane kolege i prijatelji, sa radošću vas obaveštavamo da je na Svetskoj filozofskoj olimpijadi učenika srednjih škola ANDREJ JOVIĆEVIĆ, učenik trećeg razreda Prve beogradske gimnazije iz Beograda, osvojio ZLATNU MEDALJU. Svoje predstavnike na ovoj filozofskoj olimpijadi imalo je 52 države iz celog sveta.

Srpsko filozofsko društvo na ovom uspehu čestita mladom filozofu ANDREJU JOVIĆEVIĆU, njegovoj profesorki filozofije dr Iris Janković i Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Kao organizator posebnu zahvalnost izražavamo Požarevačkoj gimnaziji i profesoru Milošu Jeremiću na tehničko-organizacionoj podršci i koordinaciji tokom sprovodjenja oba ciklusa takmičenja.

Uprava Srpskog filozofskog društva"

Van toga, dakle, van pisanja od strane nekoliko kolega i van FB stranice "Nastava filozofije" ovog uspeha u medijima nema.

Filozofiju je ministarstvo rešilo da ugasi i o tome sam vrlo često pisao i bio gost različitih TV i radio emisija ali, za sada, zvanično nam se iz ministarstva niko obratio nije.

Na otvoreno pismo koje sam uputio ministru prosvete Branku Ružiću takođe nije odgovoreno.

Pozivam ljude da shvate značaj očuvanja filozofije u školama jer, ukoliko želimo bistru decu i uspehe poput Andrejevog, ne smemo da zanemarimo veštinu argumentovanog mišljenja i tradiciju od skoro tri milenijuma.

Ovim putem se i sam pridružujem čestitkama Andreju i mentorki.

Što se borbe za očuvanje filozofije tiče - Idemo dalje!

Ivan Vučković, filozof

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati