Kolumne

Ivan Vučković

04. 01. 2022. 10:04 20

Karleuša ili - okrečite Beograd

Ako ste za doček bili u Beogradu - imali ste, nažalost, priliku da istu dočekate na trgu u jednoj porno-vašarskoj atmosferi uz hiper šund Karleuše „i drugara“.

Neverovatno je da, u veku informacija, čovek uspeva toliko estetski i intelektualno da se sroza te da poveže Karleušu sa muzikom i umetnošću.

Treba imati i želudac pa svariti sav taj kič.

Naravno, s obzirom na to da se trudim da stvari vidim jasno – ne očekujem „bečki novogodišnji scenario“ u Beogradu ali očekujem da se ponudi nešto što je iole pristojno i kao takvo može proći (npr. Vlado Georgiev, Zdravko Čolić, Lena Kovačević i sl.)

Kovid mere ne želim ni da pominjem. Ovo nije prvi put masovnog okupljanja u okviru strogih kovid mera i zabrana.

Jednom je jedan lud čovek vikao „okrečite Beograd“ ali ga nisu uzimali za ozbiljno… i, eto, još uvek se oseća neka buđ, neka memla u vazduhu…

Beograd, izgleda, voli pseudoumetnost a, kako je počelo, nema izgleda da će se u bližoj budućnosti nešto promeniti, nema osnovane nade da će konačno i biti okrečen.

Po svemu sudeći smo, u međuvremenu, zavoleli memlu. Ne samo da nam ne smeta, već je želimo. Nemamo nameru da izađemo iz (Platonove) pećine. Lepo nam je u njoj – volimo ropstvo, već dugo ljubimo lance.

Autor je filozof

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati