Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 05. 2021. 18:16 2

"Sprema se nova smena direktora škola u kuhinji bratije Vučić"

"Obrazovanje u Pančevu je 2021. godine u srednjem veku, kao privatni feud dato na upravljanje partijskim SNS komesarima. Jedan od najistaknutijih, Nikola Popović, inače šurak prvog brata Srbije Andreja Vučića kao ključnom preporukom, godinama uspostavlja partijski (ne)red po školama Pančeva, a sada je na red došla i OŠ "Dositej Obradović" u Omoljici (Pančevo), gde se priprema smena direktora", piše u saopštenju Nataše Zečević, predsednice Resornog odbora za obrazovanje Stranke slobode i pravde.


Saopštenje prenosimo u celosti:

"Gradom se već odavno priča da se svakome od direktora škola koji se zameri šefu Popoviću, šefu resornog odbora pančevačkog SNS-a za obrazovanje, crno piše.

A zameriti se lako. Ne pristanete na kombinacije ili ne zaposlite vrednog stranačkog aktivistu. Scenario je već oproban i radi. Stranački poslušnici podnose anonimne prijave po kojima onda inspekcije postupaju. Prosvetna, budžetska... Ako inspekcije ništa ne nađu ili se neposlušni sami ne povuku, Nikola Popović, pokreće jači adut - ministra prosvete Branka Ružića.

Nezadovoljni Ružić, koji je obrazovanje dobio kao utešnu nagradu, ne gleda u zakon. Našeg ministra ne zanima kako škola funkcioniše, šta je direktor uradio, kakvi su rezultati. Ministar smenjuje direktore, svesno kršeći zakon, da bi zadovoljio lokalne kabadahije. Ministar zloupotrebljava funkciju na uštrb obrazovanja, zarad sitnih lokalnih interesa.

Branku Ružiću ne možemo da se obratimo ni sa "gospodine", ni "ministre", jer ga niko u obrazovanju neće pamtiti po dobru. Niko nije očekivao da bude novi Dositej Obradović, ali će ostati zapisano da je škola u Omoljici koja nosi Dositejevo ime, još jedna u nizu kojoj će presuditi partijski dželati", zaključuje se u saopštenju Nataše Zečević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati