Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

18. 04. 2021. 16:58 4

Dok su ih svi tražili, tinejdžeri se vozili autobusima

Nenad N. (15) i Teodora M. (15) pronađeni su danas nakon nekoliko dana potrage. Najpre je jutros pronađen Nenad, dok je Teodora locirana oko 16 sati, a razlog njihovog nestanka i dalje nije poznat. Dečakov otac Darko kaže da je Teodora tražila da Nenad krene sa njom, te da su se vozili autobusima po Beogradu.

- Nenad je imao inspektore u policijskoj stanici, sve je rekao kako jeste. Ono što znam i što je rekao inspektorima, moj sin nije bio u Novom Sadu. Bili su u Beogradu, vozili su se autobusima od Karaburme do Novog Beograda - kaže Darko.

On se u razgovoru za Nova.rs osvrnuo na dan nestanka.

- Ona je došla u sredu kod nas, prespavala i krenula u 12 sati za Lazarevac. Tražila je da on krene sa njom, da idu da se prošetaju, pa je ušao sa Teodorom za autobus. Nisam se nadao da će tako nešto da se desi - kaže Darko.

Ističe da je najbitnije da su deca dobro.

- Nenad je dobro, malo kuka zbog bolova u stomaku. Na ulici je bio, ništa nije jeo, a noći su hladne, pogotovo prethodnih nekoliko dana.

Podsetimo, maloletnici su se upoznali preko interneta, a trag im se gubio od četvrtka. Tog dana Nenad je krenuo da isprati Teodoru na autobus u selu Mirosiljci kod Lazarevca, nakon čega su oboje nestali.

Najpre je Nenad pronađen, a potom i Teodora.

Majka dečaka: Zaljubili su se, hteli da pobegnu od svih

Majka dečaka koji je jutros pronađen istakla je da je odlazak u Beograd bio zajednička ideja tinejdžera, te je istakla da su od četvrtka bili u glavnom gradu.

- To je neka njihova ideja. Oni su se upoznali preko Instagrama i došli su na ideju da odu zajedno da se sklone i budu zajedno. Da se sakriju od svih da ih niko ne nađe - priča za "Blic" Dušica, majka dečaka.

Prema njenim rečima, njen sin i devojčica u Beogradu su bili od četvrtka.

- Oni su se vozali autobusima, šetali, sedeli na klupama, a kada bi krenuli dnevni autobusi ponovo bi se vozili njima. Niko od njih dvoje nije poznavao Beograd - priča dečakova mama.

Za to vreme njihove porodice su strepele. Njihovi roditelji do tada se nisu poznavali, a muka i strah za njihove najmlađe povezali su ih. Tako je devojčicina mama za vreme potrage otišla kod dečakovih roditelja, te su zajedno na sve strane pokušavali da otkriju gde su im deca.

- Devojčicina mama je bila kod nas kući. Upoznali smo se. Imala je nadu i sigurnost da naše dete nije opasno, da smo mi normalni i da naš sin njenoj ćerki ništa loše neće uraditi - priča Dušica.

U potragu za tinejdžerima uključilo se mnogo ljudi koji su roditelje obaveštavali o tinejdžerima koje su videli, a koji odgovaraju njihovom opisu. U subotu je tako do njih došla informacija da su dečak i devojčica poslednji put viđeni na Karaburmi. Međutim, i dalje nisu bili locirani.

- Dečak je u subotu odlučio da se prijavi policiji i vrati kući. Nije mogao više. Međutim, devojčica se tome protivila. Rekao joj je da će se dogovoriti ujutru, a onda je zaspao. Bilo je oko jedan sat posle ponoći - priča dečakova mama.

Kada se dečak trgao iz sna nje nije bilo. Otišla je u nepoznatom pravcu, sa njegovom jaknom i za njom se tragalo do danas u 16 sati, kada je pronađena.

- On je njoj dao svoju jaknu da se obuče jer joj je bilo hladno. Ona je sve vreme bila u kratkoj kožnoj jakni - dodaje sagovornica.

Njen sin pronađen je oko četiri sata ujutru u noći između subote i nedelje kod Vukovog spomenika. Policija ga je odvezla u stanicu, nakon čega su kontaktirali njegove roditelje.

Ona dodaje i da je sa devojčicinom mamom sve vreme na vezi.

- Ona nije znala gde dete da traži. Žena se jako zabrinula. Devojčici nije prvi put da ode od kuće. Poslednji put kad je otišla bilo je jer joj majka nije dala telefon - kaže ona i konstatuje da su se tinejdžeri zaljubili jedno u drugo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati