Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 04. 2021. 18:33 4

Prijava protiv Šešelja zbog targetiranja

Predsednik Izvršnog odbora Stranke slobode i pravde Kruševac i profesor geografije Dimitrije Petković, podneće krivičnu prijavu protiv predsednika Srpske radikalne stranke, Vojislava Šešelja, a sa pravnim timom se razmatra i tužba protiv Hepi televizije zbog prikazivanja Dimitrijeve fotografije, namontirane u režiji i targetiranje njega kao izvršioca krivičnog dela koje on nije izvršio.

Šešelj je u emisiji koja je išla uživo na Televiziji Hepi proglasio Petkovića napadačem na prostorije Srpske radikalne stranke u Kruševcu i licem koje je polomilo staklo na portalu tog lokala. Policija u Kruševcu je identifikovala počinioca, a on nije Dimitrije Petković.

- U pitanju je klasična laž, koja za cilj ima politički progon neistomišljenika, etiketiranje i targetiranje opozicionih kadrova, diskreditaciju i nastavak medijskog linča svakoga ko nije u vlasti. Svako se može uveriti da se na emitovanom snimku sa sigurnosnih kamera, kao počinilac, ne nalazi Dimitrije Peković, koga je Šešelj označio- kažu u kruševačkom odboru SSP.Oni dodaju da već danima trpe veliki pritisak od strane radikala, koji ne samo da ometaju njihove akcij, već koriste i javna dobra kako bi praveći galamu ugrozili rad opozicije.

Tako je pre tri dana ova stranka opstruirala akciju prikupljanja potpisa za "Plan za dan posle" GO SSP Kruševac koja je organizovana na Trgu glumaca. Tada su vikali, pustali razglas nedaleko od štanda i činili sve da onemoguće akciju.- Uvek i u isto vreme, kada neka od opozicionih stranaka u Kruševcu prijavi štand, pojave se i članovi Srpske radikalne stranke. Pod budnim okom naprednjačkih funkcionera i koordinatora, koji se uvek nalaze u blizini štandova, ovog puta su kruševački radikali svoj štand i 4 zvučnika, napajali strujom iz Kulturnog centra Kruševac. Bez prijave štanda, okupljanja, bez zahteva za korišćenje struje i naknade za istu, bukom su maltretirali sve građane Kruševca koji su tu prolazili. Takođe, na samom štandu SRS su se, u toku radnog vremena, po naredbi direktorke Kulturnog centra, Violete Kaplarević, nalazili i radnici ove gradske ustanove - navode u SSP Kruševac.

Oni dodaju da je ovaj odbor pokušao da dođe do dokumentacije i zahteva koje je Gradski odbor SRS uputio Kulturnom centru, a u kome zahteva korišćenje zvučnika i struje, koje su vlasništvo KCK, odnosno svih građana Kruševca.- Zahtev ne postoji. Zato koristimo ovu priliku da pitamo direktorku Kaplarević, kako su radnici KCK u radno vreme bili na štandu SRS, ko snosi troškove njihovog dana van radnog mesta ili neka dokumentuje prisustvo štandu i tehničku pomoć u smislu radne obaveze koja je radnicima KCK naložena - javno pitaju nadležne u Kulturnom centru Kruševac.

Sumnjaju da je targetiranje Petkovića baš u vezi sa ovim pitanjima koja su postavili i da je to pokušaj da se zataška zloupotreba javnih dobara u stranačke svrhe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati